Prin ce chinuri a trecut Maia Morgenstern: „Am fost agresată și scuipată”

Prin ce chinuri a trecut Maia Morgenstern: „Am fost agresată și scuipată”
Maia Morgenstern a fost aleasă de Mel Gbson pentru rolul Fecoarei Maria

Pentru cei care iubesc teatrul, Maia Morgenstern este considerată a fi una din cele mai bune actrițe ale generației ei. Cariera sa de actor a avut un moment culminant, odată cu rolul din producția controversată semnată de Mel Gibson, „Passion of The Christ”, în care a interpretat rolul Fecioarei Mariei, mama lui Iisus Hristos. Chiar dacă și-a câștigat notorietatea pe plan internațional, urmările din viața personală au fost unele dure, adevărate patimi, despre care actrița povestește cu durere.

Maia Morgenstern aleasă de Mel Gbson pentru rolul Fecoarei Maria

În urmă cu 26 de ani, mai exact în 1995, atrița Maia Morgenstern juca într-un film de scurt metraj intitulat „A șaptea cameră”, având ca subiect convertirea la catolicism a celei ce avea să fie cunoscută ulterior sub numele de Sfânta Teresa Benedicta, o femeie cu origini evreiești, Edith Stein.

Personalitatea lui Edith Stein și convertirea sa la catolicism a devenit un subiect extrem de mediatizat în acei ani, iar Mel Gibson, întâmplător , a văzut acest film. Atunci a fost momentul în care a decis ca Maia Morgenstern să fie cea care-i va da viață Fecioarei Maria în producția „Passion of The Christ”, un film controversat prin duritatea sa, prin abordarea subiectului Răstignirii, dar și prin faptul că alegea o actriță cu origini evreiești să joace un simbol al creștinismului.

„Am fost și agresată la propriu, și fizic, și scuipată, și zgâriată”

Mel Gibson spunea despre actrița Maia Morgenstern că „este absolut excepțională. Nu conta în ce scenă juca, era întotdeauna acolo, implicată la maxim.” Filmul a ajuns să fie unul din cele mai importante filme din cariera de regizor a celebrului actor american, dar și din viața actriței Maia Morgenstern.

Numai că, dacă pe plan profesional avea parte de recunoașterea internațională, nominalizată fiind și la câteva premii în cinematografie, pe plan personal, tocmai din cauza acestui film, actrița avea să pătimească.

Invitată la podcast-ul lui Mihai Morar, „Fain și Simplu”, actrița și directorul unuia dintre cele mai vechi teatre din București, Teatrul Evreiesc de Stat, a povestit episoade dure, pățite după ce a jucat în filmul lui Mel Gibson.

„Sunt bântuită de emoții și așa va fi, depind de percepția și de acceptarea celorlalți. Și-atunci ce am eu de făcut? Să mă pregătesc. Frica mi-a arătat care sunt zonele sensibile, vulnerabile, nepregătite, unde trebuie insistat, după părerea mea.

Așa aș face eu, așa mi-a fost mie bine, așa m-am simțit apărată, pregătită, respectând pe cei care vin în fața mea. A fost complicat, am fost și agresată la propriu, și fizic, și scuipată, și zgâriată. Eu cred ca au fost furtuni, nedreptăți, lucruri, care m-au durut la fel de tare, poate mai mult.”, a povestit Maia Morgenstern.

Situația povestită de actriță nu este singulară, numai dacă ne amintim de amenințările pe care Maia Morgenstern le primea în urmă cu ceva timp. Dar viața merge mai departe, iar cariera ei pe scena românească își continuă drumul, chiar dacă uneori este tulburată de astfel de situații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI