Primul oraș din România care cere să intre în carantină. Autoritățile au votat deja

de: Ștefan R. Apostol
26 07. 2020

România, din păcate, treptat intră în carantină, având în vedere că localitatea Gornet din județul Prahova, unde au fost înregistrate 15 cazuri noi între 8 și 20 iulie, și localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, unde au fost înregistrate 32 de cazuri de COVID-19 la o populație de 3.600 de locuitori, sunt deja în carantină.

Autoritățile județului Timiș cer carantinarea

Decizia autorităților din județul Timiș de a cere DSP-ului instaurarea carantinei se datorează numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus. Acestea au declarat că 47 de noi pacienți au fost descoperiți ca infectați cu noul coronavirus. În cazul de față Comitetul Național pentru Situații de Urgență este cel care poate decide sau nu dacă se va instaura carantina în județ.

„La acest moment s-a luat decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de a carantina orașul și cele trei state aparținătoare. Această decizie a venit în urma raportului comunicat de către DSP și a analizei epidemiologice la nivelul orașului.”, declara Președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Alte 47 de persoane pozitive și personal medical infectate cu COVID-19

Informațiile venite din partea autorităților din Timiș relevă faptul că întregul oraș Făget și încă trei sate aparținătoare ar trebui să intre sub incidența carantinării, având în vedere numărul, în creștere, de noi infecții cu COVID-19.

”Ținând cont că situația e delicată, 47 de persoane pozitive și personal medical, s-a luat această decizie, decizie care a fost transmisă la nivel național și așteptăm astăzi ordinul comandantului Comitetului Național pentru Situații de Urgență. În momentul în care va veni acest ordin, instituțiile responsabile îl vor pune în aplicare cu restricționarea accesului, dar această restricționare este controlată.

Primul oraș din România care cere să intre în carantină. Autoritățile au votat deja

Dăm posibilitatea cetățenilor de a se deplasa la locul de muncă, dar cu adeverințele emise de instituțiile respective. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu se va restricționa activitatea în totalitate. Toate serviciile publice vor fi funcționale, iar circulația în oraș în ceea ce înseamnă aprovizionarea sau rezolvarea problemelor delicate de zi cu zi se pot gestiona în continuare.”, a mai declarat același Președintele CJ Timiș, Călin Dobra.