Primul hotel din România care se vinde. Colaps financiar: ce se întâmplă acum
Suntem puși în fața faptului împlinit: rămas fără turiști din cauza pandemiei de COVID-19, un hotel din Otopeni a fost scos la vânzare! Ar putea fi transformat în… azil pentru bătrâni. Mai multe detalii, în continuare.
Turismul moare sub presiunea coronavirus
Hotelul Best Western Plus Briston din Otopeni, căci despre el este vorba, a fost scos la vânzare din cauza faptului că a rămas fără turiști, alungați de noul coronavirus. Construit în urmă cu patru ani de către un investitor israelian, hotelul a funcționat în parametri până la izbucnirea pandemiei.
Ulterior, Best Western Plus Briston a fost închis din cauza lipsei clienților. În prezent, proprietarul l-a scos la vânzare pentru suma de 4,9 milioane de euro, iar în cazul în care nu se găsește cumpărător, vrea să-l închirieze cu 30.000 de euro pe lună.
Hotelul este clasificar la trei stele, are 92 de camere și franciză de la Best Western, fiind situat la breteaua podului Otopeni, peste linia de centură a Capitalei.
„Hotelul este de vânzare pentru că, în momentul acesta, nu se poate exploata. Când a început pandemia și l-am scos la vânzare, am cerut 5,9 milioane de euro, dar acum am mai lăsat mult din preț și îl vindem cu 4,9 milioane de euro“, a explicat Liliana Chiracu pentru profit.ro.
Totodată, aceasta a mai precizat că impozitul la o astfel de clădire ajunge la 50.000 de euro pe an, ceea ce înseamnă că în acest moment hotelul nu produce bani, în schimb consumă.
„Hotelul e închis acum, pentru că fiind unul de tranzit, ne-am pierdut clienții în această perioadă. Nu avem restaurantul deschis, așa că ce să facem, să aducem cei 50-60 de angajați pentru doi clienți la terasă? (…)
Avem contracte cu toate companiile aeriene, cu firme, organizăm conferințe, avem trei săli, dar de când a început pandemia nu mai vine nimeni“, a mai spus Chiracu.
Ar putea fi transformat în azil
Investitorul israelian nu exclude posibilitatea ca cel care cumpără sau închiriază hotelul să îl transforme într-un aziL pentru bătrâni, afacere care poate fi mai rentabilă în acest moment decât turismul.
Clădirea, construită pe patru etaje, are o suprafață totală desfășurată utilă de 3.900 metri pătrați.