Primele imagini de la botezul fiului lui George Simion. Petrecere cu 1000 de invitați și grătare la Gura Humorului

de: Ionuț Vieru
06 07. 2024

George Simion, liderul partidului AUR, și-a botezat astăzi băiețelul, pe nume Radu. La botez au fost prezenți peste 1.000 de invitați, 4 nași, iar bucatele au fost toate tradiționale românești.

Micuțul Radu a fost creștinat la Gura Humorului

Liderul AUR și candidatul la președinția României și-a botezat primul copil. Alături de soția lui, George Simion a anunțat creștinarea micuțului Radu printr-o postare pe rețelele de socializare.

„Gata, băiatul meu, de acum în rândul creștinilor. Mama și tata te vor ajuta să crești MARE!”, a scris George Simion pe Facebook.

Petrecerea de după ceremonia religioasă a avut loc la Toaca Belleuveu, în Gura Humorului, Suceava. Patron restaurantului este Petrică Negrea și unul dintre nașii de cununie al lui George Simion.

De asemenea, liderul AUR a dezvăluit că Radu are două perechi de nași, patronul de la Suceava și pe cineva de la Tulcea, „unde a rămas Ilinca însărcinată”.

În ceea ce privește evenimentul, George Simion a afirmat că este o „petrecere câmpenească”, în aer liber, cu proțap, grătar și preparate românești.

„Vor cânta Nicolae Voiculeț, Nicușor Iordan, Laura Olteanu. O să stăm afară, nu se întâmplă nimic în interior. Nu o să fim la costum, ci îmbrăcați în ie sau casual”, a adăugat Simon.

Au fost prezenți peste 1.000 de oameni

Inițial, George lansase o invitație online, iar cei care doreau să asiste la încreștinarea băiețelului puteau să se înscrie. Ulterior, liderul AUR a rectificat, susținând că la eveniment vor fi prezenți în jur de 1.000 de invitați.

„Nu pot chema toți românii la botez, care nu va fi unul faraonic. Eu și soția, nașii și maxim 1000 de locuri vom putea avea la botezul din Bucovina.

Nu că nu v-am iubi și v-am dori pe toți alături, dar sunt sigur că veți fi cu inima alături de noi. Vă iubim pe toți, chiar și pe cei din presa mincinoasă care se bagă cu forța într-un eveniment de familie”, afirma Simion.

Cum a ales George Simion numele băiețelului

Într-un interviu la România TV, George Simion a povestit cum a ales numele copilului, spunând că:

„Pe băiat îl botezăm Radu de la bunicul meu, tataia Radu pe care l-am iubit foarte mult și i-am promis si eu si sora mea că, atunci când vom avea copii, băieții se vor numi Radu. Sora mea i-a zis Andrei Radu si i-a spus Andrei. Eu i-am pus doar un nume sa fiu sigur.”

Mai mult de atât, George Simion a dezvălui că el și soția sa își doresc curând și al doilea copil.