Primele imagini cu bijuteriile lui Adriean Videanu confiscate de autoritățile germane. Luxul îți “fură” ochii FOTO

de: Andrei Simion
05 10. 2024

În această săptămână, autoritățile germane au confiscat o colecție impresionantă de bijuterii de la fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, pe aeroportul din Munchen. Cei de la Digi24 a intrat în posesia unor imagini exclusive cu o parte din aceste bijuterii, care demonstrează luxul exorbitant al fostului politician român. Un colier din aur alb, împodobit cu 614 diamante, 11 pietre onix și două smaralde, a atras atenția polițiștilor de frontieră, valoarea sa fiind estimată la peste jumătate de milion de euro.

Videanu și soția sa au fost reținuți de autoritățile germane pentru că nu au declarat bunurile de lux, în ciuda obligației de a o face, mai ales atunci când valoarea acestora depășește sume semnificative. Ceasul de lux pe care fostul demnitar îl purta la încheietura mâinii, cu o valoare de 150 de mii de euro, a fost și el remarcat de autorități, deși nu au fost încă publicate imagini oficiale cu acesta. În schimb, numeroase magazine online care vând produse similare oferă detalii și imagini ale acestui tip de ceasuri exclusiviste.

Cum a ajuns Videanu în atenția autorităților germane

Cazul a început să capete atenție internațională când presa germană a relatat despre investigația deschisă pe numele lui Videanu și al soției sale. În încercarea de a „fenta fiscul german”, așa cum l-au descris publicațiile germane, Videanu a omis să declare bijuteriile și ceasul de lux la vamă. În urma controlului de securitate de pe aeroportul din Munchen, polițiștii de frontieră au descoperit colierul spectaculos în bagajul soției fostului ministru.

Videanu a oferit o explicație simplă în fața acuzațiilor: „Eram în tranzit și nu am știut că trebuie să declar în tranzit anumite bunuri! Am plătit toate taxele solicitate și aștept să-mi recuperez bunurile!”. Autoritățile germane au solicitat plata unei taxe de import de 130 de mii de euro, sumă pe care Videanu a confirmat că a achitat-o.

Colierul din aur alb, împodobit cu 614 diamante, 11 onixuri și două smaralde, și ceasul de lux de 150 de mii de euro, confiscate de autoritățile germane, reflectă opulența vieții fostului ministru Adriean Videanu. (Foto: Digi24)

Luxul în viața lui Adriean Videanu

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, este cunoscut pentru afacerile sale prospere din domeniul marmurei, care i-au adus o avere estimată la zeci de milioane de euro. Pe parcursul carierei sale politice, el a fost adesea considerat unul dintre cei mai bogați politicieni din România. Deși s-a retras din politică de câțiva ani, pe fondul mai multor anchete deschise pe numele său, fostul ministru a continuat să atragă atenția publicului prin viața sa opulentă.

Recent, Videanu a fost achitat definitiv într-un dosar important, legat de o afacere cu gaze ieftine pentru industriași. Acest caz a marcat o perioadă dificilă pentru fostul politician, dar și o încercare de revenire în plan public, în ciuda investigațiilor continue care i-au afectat imaginea.

Bijuteriile confiscate de autoritățile germane nu sunt doar o reflectare a gusturilor sale pentru lux, ci și un simbol al averii acumulate de-a lungul anilor, în special din afacerile cu marmură. În timp ce publicul așteaptă să vadă dacă Videanu își va recupera bunurile, rămâne clar că luxul și opulența continuă să facă parte din viața fostului politician.

Imaginile surprinse de Digi24 cu bijuteriile confiscate oferă o privire rară asupra stilului extravagant de viață al fostului ministru și amintesc de influența sa economică și politică din anii trecuți. Deși nu a fost publicată nicio imagine oficială cu ceasul de lux confiscat, aceste bijuterii sunt un exemplu perfect al modului în care luxul poate să capteze atenția și să aducă noi controverse în viața unui fost demnitar.