Primele declarații ale lui Vlad Pascu la DIICOT. Ce spune despre noaptea tragediei de la 2 Mai

de: Dudescu Denisa
14 09. 2023

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani, care a ucis doi studenți, după ce s-a urcat drogat la volan a ajuns, joi, la sediul DIICOT. Acesta a spus în fața jurnaliștilor că regretă ce s-a întâmplat, însă că nu poate da timpul înapoi.

Ce a spus Vlad Pascu la sediul DIICOT

Vlad Pascu a ajuns la sediul DIICOT azi în jurul orei 11:00. Acesta a fost însoțit de polițiști și întâmpinat de jurnaliști, însă acesta a fost scurt în răspunsuri și a spus că regretă ce s-a întâmplat.

„Nu am ce să spun ca să pot ajuta cumva situația asta. Îmi pare rău pentru tot. Chiar îmi pare rău, nu am cum să dau timpul înapoi”, a spus Pascu în fața jurnaliștilor.

Vlad Pascu, șoferul drogat, a ajuns la sediul DIICOT. Captura foto: Digi24

„Îmi pare rău”, a spus Pascu când a fost întrebat ce mesaj are pentru rudele victimelor. Acesta a negat faptul că mama sa a influențat martori în dosar. Întrebat dacă le-a cerut ajutorul părinților să scape de dosar, acesta a spus: „Nu am cerut”.

La DIICOT se află și familia tânărului: Mama sa Miruna, despre care există suspiciunea că ar fi încercat să influențeze martori în dosar, și tatăl săi Mihai care are calitatea de martor în dosar.

Tânărul de 19 ani era drogat când a provocat o adevărată tragedie în stațiunea 2 Mai. Acesta consumase mai multe tipuri de droguri.

Roberta și Sebi au murit pe loc în momentul în care Vlad Pascu a intrat cu mașina în grupul de tineri care se întorcea din Vama Veche. Adrian Cuculis, avocatul familiei Robertei, a transmis pentru Playtech.ro că a cerut deja schimbarea încadrării juridice, din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat.

Un rol important în anchetă îl are și expertiza auto care va arăta cu ce viteză conducea Vlad Pascu și dacă exista posibilitatea ca acesta să evite grupul de tineri.

„S-a stabilit la ultima întâlnire pe care am avut-o cu organul de urmărire penală coordonatele expertizei tehnice auto.

În momentul de față se face expertiza și după ce vom avea expertiza  făcută putem să trecem la pasul următor, respectiv să așteptăm rapoartele de necropsie pentru cei doi, rezultatele toxicologice definitive le avem.

Expertiza este cea mai importantă în dosar, o să arate direcția de deplasare, viteza de deplasare, momentul impactului, posibilitatea de evitare, era sau nu cu farurile aprinse sau stinse, dacă avea mașina o problemă tehnică”, a mai transmis avocatul Cuculis.

Șoferii care consumă droguri, alcool în momentul în care se urcă la volan și sunt autorii unor accidente mortale nu mai scapă de închisoare. Potrivit legii Anastasia șoferii care a modificat Codul Penal nu mai pot scăpa de pedeapsă. Vlad Pascu ar urma să fie unul dintre beneficiarii legii.