Prima zi de primăriță a Elenei Lasconi a fost horror. Cine a amenințat să se sinucide chiar în biroul ei

Elena Lasconi a câștigat mandatul de primar în Câmpulung-Muscel

Anul acesta au fost multe surprize pe listele candidaților la Alegerile Locale. Printre acestea s-a aflat și candidatura fostei moderatoare TV, Elena Lasconi. Ea a candidat la Primăria Câmpulung-Muscel, din partea USR-PLUS, și surpriza a fost că a și câștigat mandatul.

“Doamne, totul e atât de sinistru!”

Surpriza mare a fost victoria fostei prezentatoare PRO TV, Elena Lasconi, din partea USR-PLUS. A candidat împotriva unor politicieni cu experiență și ștate vechi în politică. Noul primar și-a preluat deja mandatul și s-a apucat de treabă. Numai că ceea ce a găsit în primărie, nu este nimic din ceea și-ar fi închipuit că va găsi. Birouri vechi, parchet care scârțâie, praf și mizerie, multe lucruri ce trebuiesc renovate, sau aruncate și schimbate.

Cei de la Libertatea .ro au decis să-i facă o vizită noului primar ales, în Câmpulung-Muscel, și să vadă cum s-a acomodat cu noua funcție. În istoria localității nu a mai existat până acum un primar femeie, cu alte cuvinte Elena Lasconi este o premieră pentru oraș.

Prima zi de primăriță a Elenei Lasconi a fost horror. Cine a amenințat să se sinucide chiar în biroul ei
Elena Lasconi, noul primar muscelean (foto: libertatea.ro)

După cum a recunscut și Elena Lasconi, orașul, odată o perlă a tursimului balnear, a rămas și aum aproape ca în evul mediu, iar misiunea este și mai grea de modernizare și aducere a orașului în secolul XXI.

Prima zi de lucru, prima problemă a primarului Elena Lasconi

Printre multele nereguli au fost regăsite în primărie și lipsa unor sisteme digitale ale secolului în care ne aflăm. În afară de asta Elena Lasconi a avut de rezolvat și o altă problemă, puțin mai delicată. A fost vorba de o asociație locală a revoluționarilor și problema acestora de evacuare.

Într-o întlnire cu șeful respective ascoiații, primarul ales s-a confruntat cu o amenințare de sinucidere, dacă nu li se rezolvă problema. ”Intru în greva foamei sau, dacă nu, mă sinucid aicea. Păi, după cât am muncit aici!”, amenința respectivul, iar Elena Lasconi şi consilierii ei au reușit să-l calmeze, promiându-i că nu vor fi evacuați și că se vor găsi rezolvări ale problemei.

Lasconi a fost impresionată și de clădiea primăriei, veche și care face parte din cele 151 de monumente istorice din oraş.

La alegerile locale din septembrie, Elena Lasconi a a obţinut peste 57 la sută din voturi, în fața social-democraţilor. Procentul cu care PSD a pierdutl fieful administrativ a fost un adevărat șoc pentru toți cei implicați.

În acest moment PSD a pierdut puterea de decizie în administraţia oraşului. Alianţa USR-PLUS are 7 consilieri, PNL – 4, PSD – 5, iar Partidul Oamenilor Liberi – 3. Rămâne să vedem ce și cum va rezolva noul primar problemele din oraș, și care vor fi deciziile de dezvoltare și modernizare a unui oraș cu 31.000 de locuitori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI