Prima zăpadă în România. Unde sunt anunțate ninsori și frig, meteorologii Accuweather au dezvăluit data exactă când vine iarna

de: Andrei Simion
25 08. 2024

Toamna bate la ușă, iar meteorologii Accuweather au anunțat deja data la care vor cădea primii fulgi de nea în România. Iată cum va fi vremea în primele zile de toamnă – la nivelul întregii țări, dar și când va ninge prima dată.

Când va avea loc prima zăpadă în România

Ultima săptămână din august va aduce temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă, în întreaga țară. Valul de căldură va continua, în special în sudul și estul țării, cu zile extrem de călduroase și nopți tropicale.

La începutul săptămânii viitoare, valul de căldură va continua și se va intensifica în sud și est. În Muntenia, Oltenia, Dobrogea continentală și Moldova vor fi condiții de caniculă și disconfort termic ridicat, cu temperaturi maxime între 33 și 38 de grade și minime între 15 și 25 de grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu averse slabe și descărcări electrice după-amiaza, în special la munte. Vântul va fi slab și moderat, cu intensificări locale în sud-est și zona montană înaltă, conform ANM.

„La începutul săptămânii viitoare, valul de cãldurã va persista, iar în sud şi în est se va intensifica uşor. În Muntenia, Oltenia, Dobrogea continentală și în Moldova va fi caniculã şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 33 şi 38 de grade şi cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, cu valori mai mici în depresiuni. Cerul va fi variabil, iar averse slabe şi descãrcãri electrice se vor semnala dupã-amiaza pe spaţii mici, în special la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu uşoare intensificãri în sud-sud-est şi zona montanã înaltã”, spun specialiștii de la ANM.

Prima zăpadă în România

Va ninge la munte în luna octombrie

După o vară foarte călduroasă, România va avea parte de primele ninsori în zonele montane la începutul lunii octombrie. Începând cu 1 octombrie 2023, vremea se va răci în Predeal, cu ploi prognozate și temperaturi variind între 4 și 13 grade Celsius. Maximele nu vor depăși 17 grade Celsius.

Se preconizează că primele ninsori vor începe în Predeal pe 10, 11 și 12 octombrie, cu temperaturi ce vor scădea sub zero grade. În celelalte zile ale lunii, cerul va fi parțial înnorat, iar temperaturile minime nu vor depăși 7 grade Celsius.