Prima veste bună pentru Ianis Hagi. Când ar putea scăpa de coșmarul pe care îl trăiește la Rangers

de: Andrei Simion
23 09. 2024

Mircea Lucescu a dezvăluit lista preliminară pentru meciurile României împotriva Ciprului și Lituaniei din Liga Națiunilor, programate pentru 12 și 15 octombrie. Printre cei 19 jucători care evoluează în afara țării și ar putea prinde echipa națională se numără și Ianis Hagi, aflat într-o situație complicată la clubul de care aparține.

Tânărul mijlocaș a bifat doar 10 apariții în acest an la clubul său actual, Alaves, unde este împrumutat de Rangers, și tot 10 partide pentru națională. Se pare că, în curând, Rangers ar putea ajunge să-i ceară convocarea la echipa națională, inversând rolurile tradiționale.

Selecționerul Mircea Lucescu îi oferă sprijin în această perioadă dificilă, având în vedere că Hagi a adus mereu un plus echipei naționale atunci când a fost folosit. Totuși, problema sa de la Rangers pare că va găsi o soluție abia în luna ianuarie, când transferul său ar putea fi rezolvat definitiv.

Deși Ianis a semnat un nou contract cu Rangers, acceptând condiții financiare mai modeste, antrenorul Philippe Clement a decis să îl excludă complet din planurile primei echipe, trimițându-l la echipa secundă. Relația tensionată dintre cei doi, alimentată de declarațiile lui Gică Hagi, Ioan Becali și chiar ale lui Ianis, a escaladat la un nivel care a depășit limitele sportului.

Presa scoțiană nedumerită de situația lui Ianis Hagi

Chiar și jurnaliștii din Scoția sunt uimiți de tratamentul rezervat lui Hagi la Rangers. Publicația Daily Record a relatat că „Rangers speră că Ianis Hagi va pleca în ianuarie. Retrogradat la echipa secundă, Clement l-a exclus complet din planurile primei echipe.” Situația pare un adevărat mister și pentru fani, mai ales că Ianis continuă să fie un jucător esențial pentru echipa națională a României.

Site-ul rangersnews.uk notează că „Ianis Hagi nu a reușit să-și negocieze o plecare în perioada de transferuri din vară, iar acum își petrece timpul la echipa B a Rangers. Deși pregătit să joace pentru echipa scoțiană, absența sa din lotul de primă echipă rămâne un subiect controversat.”

Pe lângă convocarea surprinzătoare a lui Hagi la echipa națională, o altă selecție notabilă este cea a lui George Pușcaș, care a revenit în grațiile lui Mircea Lucescu după un conflict anterior. De asemenea, mijlocașul Vlad Dragomir, care joacă pentru Pafos, a fost inclus în lotul preliminar al naționalei.