Prima țară din Europa în care viața a revenit la normal. Nu e departe de România

Prima țară din Europa în care viața a revenit la normal. Nu e departe de România

Unele țări mici anunță că încep să adeopte măsuri de relaxare ae blocajelor naționale, la sfârșitul acestei luni. Dar oamenii trebuie să respecte cu strictețe în continuare unele restricții impuse de autorități. Astfel că, Cehia este primul stat în care viața se întoarce la cea de dinainte de pandemie.

Prima țară din Europa în care viața a revenit la normal. Nu e departe de România

De asemenea, azi deschide magazinele și atelierele, iar Austria, Danemarca și Norvegia au anunțat, că încep să revină la normal. În prezent, autoritățile din câteva state europene încearcă să aducă la normal viețile cetățenilor.

Astfel că, republica Cehă, Austria, Danemarca și Norvegia au anunțat planurile de a relaxa lent blocajele naționale la sfârșitul acestei luni, după ce au raportat o reducere de noi infecții și decese în ultimele zile. Astfel că, Cehia este una dintre primele țări care a impus stare de urgență, iar măștile au devenit obligatorii. Ţara are în prezent sub 5.000 de cazuri de coronavirus şi 80 de decese.

St Charles Bridge Prague

Unele magazine se vor redeschide începând de azi

De asemenea, Cehia a fost una dintre primele țări care a impus măsuri de blocare la început de martie. Aceasta a anunțat măsuri stricte de restricționare a vieții zilnice, chiar îmainte ca numărul infecțiilor la nivel național să depășească 200.

Începând de joi, în Republica Cehă, guvernul a declarat că unele magazine se vor redeschide, cu reguli de relaxare a activităților sportive care nu implică adunarea oamenilor – cum ar fi alergarea și ciclismul.

Tot de joi, se vor redeschide magazinele de bricolaj, cele de papetărie sau atelierele de reparaţii ale bicicletelor. Astfel că, oamenii vor putea ieşi afară pentru a face sport, dar nu în grupuri mai mari de două persoane, potrivit Digi 24.

„Spunem clar acum că suntem capabili să gestionăm relativ bine pandemia aici, nu este cea care ne administrează”, a spus ministrul Sănătății ceh, Adam Vojtech, într-o conferință de presăchiar la începutul acestei săptămâni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI