Prima țară care a renunțat complet la bani. Cum își fac oamenii cumpărăturile, acum

de: Alex Cazacu
16 10. 2020

În ultima perioadă se tot vorbește despre moneda virtuală. S-ar părea că planurile unei țări sunt foarte aproape de realitate. Această țară a început testele efective cu operațiuni reale făcute de cetățenii săi în noua monedă digitală.

Cum își fac oamenii cumpărăturile acum, în prima țară care a renunțat la bani

China testează renunțarea la bani în forma lor clasică. 50.000 de cetățeni chinezi au primit de la Banca Populară Chineză câte un pachet de bani virtuali (în valoare de 30 de dolari) cu care pot face cumpărături.

Cetățenii care s-au înscris în acest program trebuie să descarce o aplicație din contul căreia pot face diverse cumpărături, din magazine, farmacii și chiar Wallmart. În felul acesta, autoritățile să și impulsioneze consumul afectat de criza generată de pandemie, informează Mediafax.

Acesta este un pas foarte important pentru transformarea Chinei într-o țara fără bani lichizi, chiar dacă până atunci mai durează. Dar, experții financiari spun că noua monedă virtuală este doar o formă virtuală a monedei chinezești.

Nu trebuie confundată cu criptomonedele

Moneda virtuală nu trebuie însă confundată cu criptomonedele precum Bitcoin sau Etherium, iar principala diferență este că statul chinez va deține controlul. Scopul monedei în testare ar fi tocmai acela de a înlocui aceste variante cu o monedă asupra căreia China să aibă toată puterea de decizie.

Cum fac oamenii cumpărăturile acum

China a testat 10 milioane de persoane în patru zile

În urma apariției unui focar de coronavirus în orașul chinez Qingdao, au fost testate în doar patru zile, aproximativ 10 milioane de persoane, au anunțat joi autoritățile locale, citate de DPA.

Începând din weekendul trecut, au fost depistate în total 13 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Au fost recoltate un număr total de 9,94 milioane de probe, din care 7,6 milioane au fost deja procesate până joi dimineață, potrivit Stirileprotv.ro.

Metoda ”probelor comasate”

Autoritățile locale au folosit metoda ”probelor comasate”, care constă în recoltarea probelor individuale ale rezidenților din Qingdao și procesarea lor în grupuri de câte 10 probe simultan, în cadrul unor teste de amplificare a acidului nucleic.

În cazul în care rezultatul unui astfel de grup iese pozitiv, toți cei 10 rezidenți sunt notificați și vor trebui să se supună unor teste individuale de amplificare a acidului nucleic, potrivit Comisiei Municipale pentru Sănătate din Qingdao.

Cetățenii altor orașe care au călătorit recent la Qingdao au fost somate de angajatorii lor și de comitete locale să se supună și ei unor astfel de teste de amplificare a acidului nucleic.