Prima reacție a sopranei Julia Saleno, după ce autoritățile au găsit 11 bătrâni ascunși în anexa azilului pe care l-a deținut: ‘Îmi pare sincer rău’. Unde se află acum solista EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
11 07. 2023

Căminele de bătrâni din România au intrat în atenția autorităților, după scandalul ”azilele groazei”. Au fost luați în vizor și soliștii de operă Romeo și Julia Saleno, care ar deține un cămin de bătrâni în Pipera și unde recent s-ar fi găsit mari nereguli. Iată prima declarație, exclusiv pentru Playtech Știri, a sopranei Julia Saleno, aflată în prezent la Las Vegas, în America.

Prima declarație a sopranei Julia Saleno, aflată în prezent în America

Conform Antena 3 CNN, foștii soți Romeo și Julia Saleno, cântăreți de operă, ar fi patronii unui azil din Pipera, unde, zilele trecute, mai mulți bătrâni au fost găsiți ascunși într-o anexă a clădirii, de frica autorităților.

Vezi și: Mesajul sfâșietor al unui cunoscut artist din România, abandonat de 2 ani într-un azil de bătrâni. ”Mi-e tare dor de casa mea, de mușcatele din fereastră, de amintirile lăsate de soția mea” EXCLUSIV

Apropiații foștilor soți susțin că azilul avea de fapt probleme mai vechi, fiind funcțională doar anexa aflată în spatele clădirii principale. Nu mai este un secret că mutarea pacienților, în alte spații, înainte de sosirea controalelor, e o practică foarte veche în România.

Referitor la tot acest scandal, în care apare și numele ei, Julia Saleno ne-a oferit o declarație, în exclusivitate pentru Playtech Știri:

”Apreciez că m-ați contactat pe aceasta cale, în contextul dat. Subsemnata sunt divorțată din anul 2019 de Romeo, în prezent fiind logodită cu altcineva și având un copil mic.

Am aflat din media despre problemele care sunt, eu nefiind în țară. Nu am nicio legătură cu firma pe care o deține fostul soț și cu ceea ce s-a întâmplat acolo.

Îmi pare sincer rău că s-a ajuns aici și că sunt asociată fără să am vreo legătură cu acel cămin. Garantat 100% din 2019 nu am nicio firmă cu Romeo, să se verifice la Registrul Comerțului!”.

Vezi și: Informații de ultima oră în cazul ”azilelor groazei” din România. Furau pensiile de pe card și vindeau casele pensionarilor

Până la publicarea materialului, tenorul Romeo Saleno nu a dorit să facă niciun comentariu.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut verificarea celor peste 5.000 de cămine din țară

Controalele s-au îndesit, în azilele de bătrâni, urmând a fi reanalizate autorizațiile a peste 5.000 de cămine private și de stat.

Premierul Marcel Ciolacu a luat aceste măsuri dure în urma situațiilor dramatice din ”azilele groazei”, unde bătrânii erau înfometați, batjocoriți, bătuți sau puși să cerșească:

”În guvern am stabilit că avem 3 priorități: în primul rând toate centrele pentru copii, pentru vârstnici sau pentru persoanele cu dizabilități trebuie verificate și reanalizate toate autorizațiile.

În afară de tratamentul la care au supus aceste persoane, le-au furat și bunurile și casele și pensiile”.

Vezi și: Alexandru Rafila, acuzații grave după descoperirea acțiunilor inumane din ”azilele groazei”. Pe cine acuză ministrul Sănătății: ”E greu de crezut”

Cu ce acuzații s-au mai confruntat foștii soți Saleno, în trecut

Romeo și Julia Saleno au mai fost însă protagoniștii unui scandal de proporții, la începutul anilor 2000. Potrivit presei din Cluj, ei ar fi fost acuzați că ar fi scos la vânzare apartamentul unei pensionare, fără acordul acesteia:

”Îmi aduc aminte foarte bine pentru că o rudă de-ale mele locuiește în imobilul respectiv.

A venit doamna cu soții Saleno cu care părea că se înțelege foarte bine și au încheiat un contract de înstrăinare cu uzufruct viager, adică soții Saleno nu pot vinde locuința atât timp cât doamna Drăgănescu este în viață.

Mai mult, ei s-au obligat să vireze lunar 200 de euro în contul doamnei Drăgănescu, la fel, până la sfârșitul vieții ei”, declara notarul Dorina Mureșan, la acea vreme.

Vezi și: Florentin Pandele, atac dur la adresa Patriarhului României. Ce spune soțul Gabrielei Firea despre căminele groazei din Voluntari

Romeo și Julia Saleno, primul cuplu de pop-opera din lume

Tenorul Romeo Saleno şi soprana Julia Saleno au fost primul cuplu de pop-opera din lume. Au primit numeroase distincții, de-a lungul carierei, fiind laureaţi la Gala Celebrităţilor din Las Vegas şi din Bucureşti.

Au fost desemnaţi ambasadori ai păcii la New York și li s-a înmânat Premiul Special pentru promovarea României în lume. Tenorul Romeo Saleno deține și trei premii întâi la concursurile internaţionale de operă.