Prima reacție a Prințului William, după scandalul stârnit de decizia lui Harry. Adevărul despre relația lor în ultima perioadă

de: Alexandra Chivu
13 01. 2020

Prima reacție a Prințului William, după scandalul numit ”Megxit”, stârnit de decizia ducilor de Sussex de a renunța la rangul de membri ”seniori” ai familiei regale britanice. Adevărul despre relația Prințului Harry cu fratele său din ultima perioadă.

Prințului William, prima reacție după scandalul stârnit de decizia lui Harry

În data de 8 ianuarie, ducii de Sussex au surprins prin decizia de a se distanța de Casa regală. Într-un comunicat de presă, cuplul regal a precizat că dorește să renunțe la statutul înalt din dorința de a contura un echilibru geografic ce le va permite să își crească fiul cu respect față de tradiția regală în care s-a născut. Mai mult, anunțul va oferi familiei și spațiul pentru a se concentra pe viitorul capitol, inclusiv lansarea noii noastre entități caritabile.

Ducii de Cambridge și ducii de Sussex

„După mai multe luni de reflecţie şi discuţii între noi, am decis ca în acest an să facem tranziţia spre construcţia progresivă a unui nou rol în cadrul acestei instituţii. Intenţionăm să ne retragem din calitatea de membri ‘seniori’ ai familiei regale şi să muncim pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar, continuând însă să o susţinem deplin pe Majestatea sa Regina”, conform comunicatului prin care cuplul și-a anunțat decizia.

”Acum nu mai pot face asta. Sunt întristat”

Acum, un scurt comentariu vine din partea fratelui Prințului Harry, William. Acesta susține că toată viața i-a fost alături fratelui său, însă acum nu mai poate face asta.

„Toată viața am fost alături de fratele meu, iar acum nu mai pot face asta. Sunt întristat”, a spus William pentru Sunday Times, transmite The Guardian.

Anunțul ducilor de Sussex pare să îi fi luat pe nepregătite pe regina Elisabeta și pe ceilalți membri ai Casei regale. O sursă de la Palatul Buckingham, citată de Reuters și Press Association, a confirmat informația.