Prima reacție a preotului care l-a crescut pe Vasile. Ce spune despre moartea tânărului din Buzău: “ceva nu se potrivește”

Autor: Ștefan R. Apostol - 09:51, 16 dec. 2019
Prima reacție a preotului care l-a crescut pe Vasile. Ce spune despre moartea tânărului din Buzău “ceva nu se potrivește”

Printre cei care i-au fost alături, de-a lungul vieții, s-a aflat și preotul Sorin Gavriloiu care l-a crescut pe Vasile Burtea, în altar, alături de alți copii. Și în cazul preotului șocul aflării veștii a fost unul deosebit de dureros.

Prima reacție a preotului care l-a crescut pe Vasile

Pe pagina de facebook a tânărului, după aflarea veștii, au început să curgă comentariile pline de regrete, stupoare și șoc. Toți prietenii și cei apropiați tot sperau că ceea ce se întâmplă este doar o glumă și că, în realitate, Vasile Burtea era în viață. Printre cei care au avut un comentariu emoționant și dureros s-a aflat și preotul Sorin Gavriloiu.

Prima reacție a preotului care l-a crescut pe Vasile. Ce spune despre moartea tânărului din Buzău: “ceva nu se potrivește”
Prima reacție a preotului care l-a crescut pe Vasile. Ce spune despre moartea tânărului din Buzău: “ceva nu se potrivește” (poză: Facebook)

Ce spune despre moartea tânărului din Buzău: “ceva nu se potrivește”

”Nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat și nici nu vreau să cred ce se spune! L-am crescut pe acest copil în Sf. Altar alături de copiii mei și de ceilalți, l-am spovedit și l-am împărtășit de mic. Era un copil ascultător, cu nădejde și credință în Dumnezeu. Dacă s-a schimbat atât de mult după ce a plecat de la Mlăjet și a ajuns într-o situație atât de disperată, fără ca cineva să observe, este și dovada unui sistem de asistență socială defect, care nu le oferă acestor copii șanse reale la o viață normală. Pe ei îi aduce barca de salvare doar până la 100 de metri de mal unde îi aruncă în apă fără să-i pese cuiva dacă au învățat sau nu să înoate. Un suflet de om față de care familia lui, satul român, noi, toți, am eșuat lamentabil!!! Dumnezeu să îl ierte și să ne ierte și pe noi!”

Deși inițial se credea că întâmplarea din Buzău a fost un simplu accident, se crede din ce in ce mai mult că a fost un caz de sinucidere, motivele tânărului fiind evidente, dar totuși greu de acceptat de catre cei care îl cunoșteau.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI