Prima reacție a Laurei Crișan după ce a fost pusă în libertate. Ce relație avea cu tatăl și cum a motivat suma de 100.000 de euro pe care a scos-o de la bancă

de: Daoud Andra
25 10. 2024

După ce a fost arestată preventiv pentru 24 de ore, Laura Crișan a fost pusă în libertate. Judecătoarea a decis să nu extindă măsura arestului preventiv la 30 de zile, neavând suficiente probe împotriva fiicei lui Ioan Crișan și a complicilor acesteia.

Laura Crișan a scăpat de arest

În urmă cu două zile, Laura Crișan și doi bărbați care au calitatea de complici în dosarul morții lui Ioan Crișan au fost reținuți pentru 24 de ore. După arestul de 24 de ore, judecătoarea a decis să îi lase în libertate pe cei trei, neavând suficiente probe împotriva lor. La ieșirea din arest, Laura Crișan a precizat că este nevinovată și că are conștiința împăcată. Femeia a mai spus că a încercat să afle cine i-a ucis tatăl și că nu înțelege de ce a fost denunțată.

”Nu știu de ce am fost denunțată. Am conștiința împăcată. Am încercat împreună cu avocata mea să aflu cine mi-a ucis tatăl. Nu am reușit să aflu”, a mărturisit Laura Crișan.

”Nu îl cunosc pe cel care m-a denunțat. Nu sunt în măsură să știu ce au făcut alte persoane din dosar. Nu am cunoștințe în Serbia“, a mai spus fiica lui Ioan Crișan.

La ieșirea din arest, Laura Crișan a fost așteptată de mai mulți reporteri, care i-au pus întrebări despre relația cu tatăl ei, cu ceilalți suspecți, dar și despre suma pe care a retras-o de la bancă cu câteva zile înainte de asasinat.

Reporter: V-ați omorât tatăl?

-Nu.

-De ce după trei ani jumătate v-au luat?

-Nu știu asta. Întrebați la cei care au investigat.

Reporter: Aveați o stare conflictuală cu tatăl dumneavoastră?

-Nu.

-V-ați certat?

-Discuții normale ca între tată și fiică.

-Relațiile cu ceilalți doi suspecți?

-O relație de cunoștințe.

-De ce ați scos acea sumă de 100 de mii de la bancă?

-Cred că e dreptul meu.

-De ce v-a denunțat frizerul?

-Nu știu, nu-l cunosc.

Suspecții vor fi cercetați în libertate

La aproape trei ani de la moartea afaceristului arădean, într-un atentat cu bombă, fiica sa și alte două persoane au fost puse sub acuzare. Cei trei suspecți, alături de altul care a fost audiat la Arad, vor fi cercetați în continuare în libertate. Laura Crișan este suspectată că ar fi orchestrat asasinarea tatălui ei, ajutată de cei trei complici. Procurorii spun că femeia i-ar fi plătit pe cei trei cu suma de 100.000 de euro, pentru a confecționa și detona bomba care l-a ucis pe Ioan Crișan.

Decizia magistraților nu este definitivă, iar procurorii care se ocupă de caz pot face apel. Motivarea din spatele crimei ar fi una materială, spun anchetatorii. Laura Crișan ar fi acționat în acest fel după ce tatăl ei ar fi decis să îi lase afacerea fostului ginere, nu ei.

”În fapt, s-a reţinut în sarcina celor doi inculpaţi că, la data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă – procurată, deţinută, transportată şi folosită fără drept – şi l-au plasat în autoturismul victimei, iar la data de 29 mai 2021, ora 06.59, acţionând cu premeditare şi din interes material, l-au detonat de la distanţă în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad”, a transmis Parchetul General.