Prima ninsoare în București a fost anunțată. Când vor cădea fulgii, autoritățile se pregătesc deja

Prima ninsoare în București a fost anunțată. Când vor cădea fulgii, autoritățile se pregătesc deja
ANM anunță posibile ninsori în zona Capitalei

Cu toții așteptăm primii fulgi de nea, mai ales în zona Bucureștiului. Deja, în anumite părți ale țării, sunt depuneri de cel puțin 30 de cm de zăpadă, iar în alte zone temperaturile zici că sunt de vară. Asta nu înseamnă că nu vom avea parte de ninsori, cel puțin în jurul Capitalei, așa anunță meteorologii ANM.

Se anunță intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată

Nu vă speriați, avertizarea nu este pentru București, nu deocamdată. ANM a emis în această dimineață o avertizare meteo pentru mai multe zone montane din țară. Conform informării meteo, între 3 și 4 decembrie, vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60-70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90-100 km/h spulberând zăpada.

„Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă.

Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte.”, anunță ANM în această dimineață.

Tot pentru astăzi, ANM a mai emis și două avertizări de Cod Galben pentru trei județe, unul în Transilvania și două în Moldova, după cum urmează:

  • Județul Cluj: zona de munte de peste cota 1800 m; intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea, determinând scăderea vizibilităţii,
  •  Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;
  • Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m;
    Aici se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși la rafală 90…100 km/h, ninsoare viscolită, transport de zăpadă ce va determina scăderea vizibilității.

Progonoza meteo pentru București

ANM a anunțat că pentru intervalul 3 – 4 decembrie, vremea va fi caldă, iar cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi se va înnora şi temporar va ploua. Spre sfârșitul nopții și în orele dimineții vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1-3 grade.

Meteorologul de serviciu, Alina Șerban, anunță că s-ar putea ca „probabil, undeva spre dimineață, în jurul Capitalei, să vedem și niște fulgi de nea”, a declarat meteorologul  la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI