Prima localitate de lângă București care închide școlile. Rata de incidență a depășit 6

Prima localitate de lângă București care închide școlile. Rata de incidență a depășit 6
Ce se întâmplă

Prima localitate de lângă București în care școlile se închid, iar asta pentru că incidența a depășit 6 la mie.

O localitate din București își închide școlile

Școlile dintr-o localitate de lângă Bucurști se închid, iar autoritățile nu exclud impunerea carantinei.

Este vorba despre Afumați, care închide școlile după ce rata de incidență a depășit 6 cazuri la mia de locuitori.

Conform datelor transmise duminică, rata de incidență a ajuns 6,05 în Afumați. Restricțiile se impun treptat, dar nu este exclusă carantina, dacă Direcția de Sănătate Publică va face o propunere în acest sens și va fi validată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Următoarele localități sunt Mogoșoaia cu 4,23; Corbeanca și Ciorogârla, ambele cu 3,97; Bragadiru cu 3,69; Voluntari cu 3,71; Otopeni cu 3,66; Glina cu 3,61; Chiajna cu 3,46; Berceni cu 3,42; Popești Leordeni cu 3,33 și Dobroești cu 3 26.

Prefectul Județului Ilfov anunță că în mai multe localități vor intra în vigoare restricții, după creșterea ratei de incidență.

Au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 3.817 cazuri de persoane infectate cu covid-19.  Rata de pozitivare a testelor la nivel național a crescut la 10,7%, iar în București, incidența a crescut la 2,44 de infectări la mia de locuitori.

Primul județ reintrat în scenariul roșu

Satu Mare a intrat în scenariul roșu din valul 4 al pandemiei. Aici s-au luat deja măsuri și restricții.

Satu Mare se află pe primul loc privind incidența cazurilor, urmat de județul Ilfov, cu 2,55 cazuri la mia de locuitori, Bistrița Năsăud cu 2,34, București – 2,34, Timiș – 2,30, Maramureș – 2,11, Cluj – 2,03. Toate aceste județe se află în zona galbenă.

Cele mai multe cazuri față de ultima raportare s-au înregistrat în București, 617, dar și  în Cluj, 243, Timiș cu 199, Iași cu 188, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Județe precum Covasna, Tulcea și Harghita au cele mai puține cazuri de covid, 24, 25, respectiv 27 de cazuri.

Guvernul a adoptat vineri măsuri și restricții prin care introduc obligativitatea prezentării certificatului digital covid-19, pentru orașele în care incidența trece de 3 la mie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI