Prima imagine cu tatăl lui Cabral în închisoarea din Congo. Cum a ajuns să arate medicul Ibacka

Prima imagine cu tatăl lui Cabral în închisoarea din Congo. Cum a ajuns să arate medicul Ibacka
Singura imagine cu tatal lui Cabral in spatele gratiilor

Cabral trece prin momente extrem de dificile de când tatăl său a fost reținut de polițiștii congolezi. Doctorul Alexandre Ibacka Dzabana se află, în prezent, internat de urgență la spitalul din Brazzvile. Ce a pățit părintele vedetei și cum arată prima fotografie din spatele gratiilor cu acesta.

Cum arată tatăl lui Cabral, în spatele gratiilor închisorii din Congo

Alexandre Ibacka Dzabana, tatăl celebrului prezentator de la PRO TV, trece prin momente îngrozitoare, iar starea lui de sănătate a avut multe de suferit atunci când a fost arestat în Congo, în urma unor acțiuni îndreptate împotriva regimului Sassuo-Ngueso.

Tatăl lui Cabral a fost eliberat în luna iulie, după ce a petrecut mai bine de 4 luni de zile în penitenciarul Brazzaville. Reputatul medic congolez are probleme grave de sănătate, iar acum câteva luni a fost eliberat condiționat și transportat de urgență la spital, pe brațe, deoarece nu se putea ține pe propriile-i picioare.

Toți cei cinci bărbați au fost aruncați după gratii sub acuzațiile potrivit cărora acțiunile lor puneau în pericol „democrația din Congo”.

„Aflat într-o situație medicală extrem de gravă de câteva sptămâni, în celula sa, doctorul Alexandre Ibacka Dzabana a ajuns în stare critică. Abia eliberat din arestul preventiv, acesta din urmă a fost internat într-o clinică din Brazzaville”, scrie congomediatime.com.

Presa din Congo a făcut publică prima și singura fotografie cu Alexandre Ibacka în spatele gratiilor, o imagine înduioșătoare, în care disperarea, tristețea și durerea se pot citi în privirea tatălui lui Cabral.

Tatăl lui Cabral, arestat pentru că ar fi „atentat” la democrația din Congo

Medicul în vârstă de 77 de ani este cunoscut drept un activist pentru drepturile omului în Congo. Conform publicațiilor din presa congoleză, cetățenii din Congo pun la cale demararea unei campanii de donații pentru a le oferi asistență medicală tatălui lui Cabral Ibacka și altor 4 activiști cu probleme mari de sănătate.

Dr. Alex, așa cum i se spune părintelui lui Cabral, este președintele Platformei Congoleze, un ONG ce luptă pentru drepturile omului și o societate democratică.

Tatăl lui Cabral este președintele unui ONG care are ca obiectiv protejarea drepturilor omului. El a fost arestat în luna martie 2021, cu 10 zile înainte de alegerile din Congo, care s-au încheiat cu obținerea unui nou mandat de președinte pentru Denis Sassou Nguesso.

Președintele congolez este șeful statului din anul 1979, cu o mică pauză de numai 5 ani. Principalul contracandidat al acestuia a murit în dimineața alegerilor din cauza infecției cu virusul COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI