Prezentatorul TV Michael Mosley, dispărut în Grecia, a fost găsit mort. Detaliul observat de anchetatori la locul decesului

de: Ana Trotea
09 06. 2024

Prezentatorul TV britanic Michael Mosley, dispărut de miercuri în timpul unei vacanțe pe insula Symi din estul Mării Egee, a fost găsit decedat, relatează duminică dimineața Ekathimerini, Ta Nea și alte publicații grecești.

Conform Ekathimerini, primele informații indică faptul că Mosley, în vârstă de 67 de ani, a fost descoperit fără viață în apropierea plajei Agia Marina. Autoritățile cred că prezentatorul ar fi putut suferi de amețeli din cauza temperaturilor ridicate în ziua dispariției sale, ceea ce ar fi dus la căderea sa de pe o stâncă în mare, trupul său fiind ulterior purtat de curenți.

Ziarul Ta Nea, unul dintre cele mai populare din Grecia, informează că, în ciuda operațiunilor extinse de căutare desfășurate în ultimele zile, cadavrul lui Mosley a fost descoperit accidental. Primarul din Symi, Lefteris Papakalodoukas, aflat într-o barcă cu jurnaliști pentru a le arăta zonele periculoase, a observat trupul neînsuflețit cu ajutorul camerelor de pe telefoanele mobile.

„Cadavrul prezentatorului de 67 de ani a fost găsit cu ajutorul camerelor telefoanelor mobile,” scrie Ta Nea.

Nikitas Grillis, viceprimarul insulei, a confirmat identificarea. Poliția a sosit la fața locului pentru a demara investigațiile.

Michael Mosley a fost dat dispărut joi pe insula Symi

Mosley, un medic și prezentator cunoscut pentru emisiuni de sănătate, a fost văzut ultima dată miercuri, la ora 13:30, ora locală, când a anunțat că va face o scurtă plimbare pe un traseu de-a lungul plajei Agios Nikolaos spre satul Pedi. Soția sa a raportat dispariția după ce acesta nu a revenit acasă până la ora 19:30.

Michael Mosley a dispărut după ce a plecat la o plimbare pe o potecă de pe coasta stâncoasă a plajei Agios Nikolaos, într-o zi cu temperaturi caniculare, cu intenția de a ajunge în satul Pedi. Fără telefon mobil la el, eforturile de localizare au fost considerabil îngreunate.

Poliția, pompierii, paza de coastă și voluntarii au desfășurat operațiuni de căutare atât pe insulă, cât și în apele din jurul acesteia, folosind un elicopter, drone și câini de salvare. Sâmbătă, căutările s-au concentrat într-o altă zonă stâncoasă, între Pedi și plaja Agia Marina, după ce o înregistrare video l-a surprins pe Mosley continuându-și drumul prin satul Pedi.

Descoperirea a avut loc în cea de-a cincea zi a unei operaţiuni masive aeriene, terestre şi maritime pentru a-l găsi pe realizatorul de emisiuni.

În vârstă de 67 de ani, de profesie medic şi susţinător al unei vieţi sănătoase, Michael Mosley avea emisiuni la televiziune în care oferea sfaturi despre somn şi dietă.