Previziune dură despre Vladimir Putin a Bisericii Ortodoxe: „Cel care scoate sabia, de sabie va pieri”

de: Stan Nicu
22 04. 2022

Un reprezentant al Bisericii Ortodoxe a făcut o previziune dură în ceea ce îl privește pe Vladimir Putin. Arhimandritul Hrisostom Rădăşanu, consilier Sector Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, l-a numit pe șeful de la Kremlin „tiran” și spune că sancțiunile impuse Rusiei până acum sunt doar „vorbe goale”. În plus, fașa bisericească a spus cum ar trebui să moară cel care a pornit războiul împotriva Ucrainei.

Previziune dură despre Vladimir Putin. Cea spus un reprezentant al BOR despre moartea șefului de la Kremlin

Arhimandratul Hrisostom Rădăşanu a făcut referiri într-o predică pe care a ținut-o la Mănăstirea Sihăstria Putnei despre războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina, respectiv despre drama pe care o trăiesc „frații ortodocși” ucraineni, despre sancțiunile pe care le impun Rusiei țările occidentale, dar și despre șeful Kremlinului pe care l-a numit „tiran”.

„De-ai face tot pământul cu biserici poleite cu aur nu valorează cât viața unui ucrainean, pe care armatele tale l-au ucis. Și auzim că Putin face bine, că săracul Putin, și-i iau apărarea unui ticălos, căci ticălos este”, a spus Arhimandratul Hrisostom Rădăşanu.

Cei puternici par a nu face nimic pentru salvarea Ucrainei

Fașa bisericească a folosit „adevăruri ortodoxe”, a dat exemple concrete pentru a se putea face înțeles mai bine, dar și pentru a transmite un mesaj tranșant. Astfel, vizavi de Vladimir Putin a spus că  „cel care scoate sabia, de sabie va pieri”.

„Și iată că cei puternici astăzi par a nu face nimic când un tiran de la Răsărit invadează o țară soră. Nimic nu fac. Vorbe goale. Sancțiuni economice…? Nu pun piciorul în prag, pentru că nu-i doare. Pentru că niciodată nu i-a durut”, a spus arhimandritul Hrisostom Rădăşanu.

Kievul sfânt, bombardat

De asemenea, preotul a transmis credincioșilor că nu trebuie să se încreadă.

„În cei puternici, în fiii oamenilor. Cum este posibil ca tu, care te numești ortodox, şi îţi place să te filmezi pe la mânăstirile de pe muntele Athos, și mergând, chipurile, la slujba de Paște și de Crăciun să pui pe slujitorul tău ortodox să bombardeze Kievul nostru sfânt. Acolo se află biserici pe care noi nu le-am avut din vremurile acelea vechi. Acolo se află sfânta mânăstire a peșterilor, în care se află trupurile cele neputrezite.

 Cine scoate sabia, de sabie va muri

Nu îţi e teamă când faci asta? Aud mulţi credincioși, ba chiar și clerici, care spun că Putin are dreptate. Plata lui Putin să o aibă și tot sângele vărsării să fie pe mâinile lor, de la Cain, care l-a ucis pe Abel, până în zilele noastre. Și nu glumesc când spun lucrurile astea. Care scoate sabia, de sabie va muri”, a mai spus arhimandritul Hrisostom Rădăşanu.