Prețuri colosale în Mamaia. Hamsiile, berea, ciorba și cafeaua au devenit un lux total pentru români

Prețuri colosale în Mamaia. Hamsiile, berea, ciorba și cafeaua au devenit un lux total pentru români
Prețurile din stațiunea Mamaia au explodat

Un sejur sau concediu pe litoralul românesc poate fi mai scump decât în Bulgaria, Grecia sau Turcia. Din păcate acest aspect a fost constatat pe pielea lor de turiștii români. Au fost peste 100.000 de oameni în stațiunea Mamaia în acest weekend. Pe de-o parte hotelierii justifică creșterile din cauza blocajului de anul trecut. De cealaltă parte turiștii români spun că prețurile sunt nejustificat de mari. Fie că vorbim de camere la hotel sau chiar de mâncarea de pe plajă, Mamaia este clar cea mai scumpă stațiune de pe litoral.

Prețurile din stațiunea Mamaia au explodat

Frumoasă, dar mult prea scumpă este Mamaia în zilele noastre, îi auzi spunând pe turiștii care ajung aici. Mamaia devine și anul acesta cea mai scumpă plajă românească. Cluburile sunt foarte bune, dar băuturile sunt scumpe pentru majoritatea românilor.

În afară de cluburile foarte scumpe, turiștii care au mers în acest weekend pe litoral, au descoperit și explozia de prețuri la mâncarea de pe plajă sau de la micii comercianți.

Pe de-o parte hotelierii și comercianții justifică creșterile din cauza blocajului de anul trecut. De cealaltă parte turiștii români spun că prețurile sunt nejustificat de mari.

Fie că vorbim de camere la hotel sau chiar de mâncarea de pe plajă, Mamaia este clar cea mai scumpă stațiune de pe litoral.

Pentru două zile de plajă plătim 890 de lei

De exemplu, dacă îți propui să închiriezi un șezlong, în weekend vorbim, prețul poate ajunge și la 100 de lei pe zi. Dacă ești o familie de trei, soț și soție și copil, scoți din buzunar, doar pentru șezlong, 300 de lei, sau cel mult 200 de lei.

Dacă vrei să mănânci ceva, și preferi produsele de pe plajă, prețurile deja sunt extrem de piperate. Turiștii care au fost în acest weekend la Mamaia au scos din buzunar pentru o porție de hamsii și o bere 70 de lei. Dacă vrei, totuși, să mănânci la un restaurant, pentru o friptură turiștii au plătit 75 de lei.

Dacă facem un calcul, pentru o singură zi, dacă închiriem două șezlonguri, românii platesc 345 de lei. Mergând mai departe și făcând calculul pentru două zile, înmulțim 345 cu 2 și rezultatul este de 690 de lei. Sumele sunt doar pentru ziua de plajă. Nu am luat în calcul prețul la cazare, dacă ne propunem să stăm un weekend la Mamaia.

La acești bani, dacă ajungi cu mașina personală, adaugă alți 100 de lei taxa de parcare, adică un total pe zi de 445, iar pentru două zile 890 de lei. Dacă adăugăm și costurile pentru două zile de cazare, banii pe care i-am plăti la Mamaia, am putea face un sejur, poate mult mai bun, la „Nisipurile de Aur”, din Bulgaria. Aici cu 3.000 de lei, la un hotel de patru stele cu all inclusiv, o familie de trei persoane s-ar simți mult mai bine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI