Preț ireal per km la taxi în Constanța. Câte sute de lei costă o cursă Mamaia – Eforie Nord

Preț ireal per km la taxi în Constanța. Câte sute de lei costă o cursă Mamaia - Eforie Nord
Tarifele uriașe pe care le au taximetriștii din Constanța

Turiștii care vor merge la Constanța anul acest vor rămâne șocați când vor afla cât trebuie să plătească pentru o cursă Mamaia – Eforie Nord. Din cauza prețului crescut la carburanți, taximetriștii au mărit considerabil prețurile per km, însă acesta nu este singurul motiv.

Prețul enorm per km la taxi în Constanța

Dacă vreți să ajungeți din Mamaia Nord până în Eforie Nord, trebuie să știți că veți scoate din buzunar în jur de 300 de lei. Cu o sumă asemănătoare puteți cumpăra un bilet de avion până Grecia.

Pe lângă faptul că taximetriștii au mărit prețurile din cauza carburanților scumpi, mulți dintre ei profită de turiști, în mare parte de cei străini, și au exagerat tariful. Un kilometru parcurs cu un taxi în Constanța a ajuns la 7 lei.

În realitate, taximetriștii țepuiesc turiștii de ani de zile, mai ales străinii care nu cunosc foarte bine moneda românească. La final de cursă, oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunar sume extraordinar de mari, iar aproape de fiecare dată nu primesc bon fiscal.

Din păcate, situația este asemănătoare în mai multe zone din România, însă pe litoral au loc cele mai multe cazuri. La munte, de exemplu, tariful spre Poiana Brașov, dacă luați taxi din Gara Centrală, este stabilit înainte ca turistul să se urce în mașină.

Amenzi pentru taximetriștii din Gara de Nord

În urmă cu aproximativ o lună, polițiștii locali din București au aplicat amenzi de peste 50.000 de lei în zona Gării de Nord pentru încălcarea Legii taximetriei. Potrivit Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București, unii șoferi folosesc tertipuri pentru a păcăli clienții.

Câteva dintre neregulile depistate de polițiști au fost: folosirea frauduloasă de dotări specifice autovehiculelor taxi, lipsa documentelor necesare desfăşurării activităţii de taximetrie, negocierea tarifului sau refuzul de cursă.

Verificările au fost efectuate în colaborare cu polițiștii Brigăzii Rutiere București și ai Biroului de Poliție Transporturi Feroviare Gara de Nord. În urma acestora, au fost veficate 140 de taximetre, s-au întocmit 123 de procese verbale de inspecţie şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 50.500 de lei.

Mai mult de atât, oamenii legii au depistat și câțiva „pirați”, adică taximetriști falși fără autorizație de transport persoane în regim taxi. În mod ilegal, aceștia își colantează autoturismele cu însemne și înscrisuri specifice taxiurilor.