Preşedintele care a murit când făcea sex cu amanta – „Epuizat, se ocupa de afaceri de stat”

Autor: Andrei Simion - 06:55, 07 feb. 2019

Înainte de Primul Război Mondial exista o vorbă care circula prin Europa Occidentală – „Vreau să mor ca Felix Faure”. Aceasta descria o moarte tragică, însă era un mod în care mulți ar prefera să piară. Politicianul s-a stins la vârsta de 58 de ani într-un mod care a făcut înconjurul lumii.

În 1899, preşedintele Franţei Felix Falure a decedat în biroul său. S-a afirmat oficial că a murit în urma unei apoplexii, dar curând s-a descoperit adevăratul motiv: decesul a survenit în momentul în care făcea sex cu amanta sa, în vârstă de 30 de ani.

Numele ei era Marguerite Steinheil.

Întâmplarea s-a petrecut pe 16 februarie, când președintele a chemat-o în biroul său de la Palatul Elysee pe amanta sa, soția unui pictor al vremii. Se spune că, pentru a face față unei partide extreme de amor, Félix Faure ar fi luat pilule de putut în doză dublă.

Acesta ar fi fost și motivul din care i s-a tras și decesul. Se pare că partida de sex ar fi durat 21 de minute.

felix faure si amanta marguerite steinheil
Președintele Felix Faure și amanta Marguerite Steinheil

Multe voci susţin că acesta a murit când amanta sa îi făcea sex oral. Pe cât de răutăcios a fost acest zvon, a apărut, mai degrabă, pentru a-l denigra. Artizanul acestuia a fost Georges Clemenceau, oponentul său politic. E de înțeles de ce a recurs la așa poveste.

Imediat după decesul președintelui Franței, oamenii din palat au scos-o pe amantă pe ascuns. De asemenea, au șters urmele scenei de amor cu final tragic.

Inițial, presa vremii a anunțat că Faure a murit „epuizat, în vreme ce se ocupa de afaceri de stat”. În câteva zile, zvonurile au circulat și s-a aflat adevărul. Astăzi, o stație de metrou din Paris poartă denumirea de Félix Faure. Povestea e însă mai puțin cunoscută decât e stația de metrou.