Presa din Franța, reacție surpriză după revenirea Simonei Halep pe teren: „Este așteptată să vorbească”

Presa din Franța, reacție surpriză după revenirea Simonei Halep pe teren: „Este așteptată să vorbească”
Presa din Franța, reacție surpriză după revenirea Simonei Halep. Jurnaliștii francezi așteaptă declarațiile tenismenei.

Presa din Franța, reacție surpriză după revenirea Simonei Halep pe terenul de tenis. Chiar dacă sportiva a fost suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la testul anti-doping de la US Open 2022, nu poate să stea departe de terenul de tenis. Jurnaliștii francezi au consemnat imediat momentul. Ce au scris despre fostul număr 1 mondial în tenis.

Presa din Franța, reacție surpriză după revenirea Simonei Halep

Imaginea zilei cu Simona Halep pe terenul de tenis a fost preluată și de presa internațională. Jurnaliștii străini au acordat, încă de la început, o atenție sporită scandalului de dopaj în care este implicat fostul număr 1 mondial în tenis. Acuzațiile potrivit cărora jucătoarea de tenis s-a dopat cu Roxadustat au luat pe toată lumea pe nepregătite.

Acum, Simona Halep se pregătește să-și demonstreze nevinovăția. Autoritățile din tenis au suspendat-o provizoriu, astfel încât sportiva din Constanța nu mai poate beneficia de serviciile gratuite de la Centrul Național de Tenis și Complexul Olimpic de la Izvorani. După o perioadă în care a avut îndreptată atenția către alte cauze, tenismena a revenit pe teren.

Simona Halep a fost fotografiată antrenându-se la Complexul Stejarii. Acesta din urmă este deținut de cunoscutul om de afaceri Ion Țiriac. Imaginea a fost preluată, la scurt timp, de către jurnaliștii din Franța, care au subliniat că atitudinea tenismenei românce reprezintă un indiciu de optimism.

Jurnaliștii străini așteaptă declarațiile fostului nr. 1 în tenis

„Deși Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului pe 28 octombrie, din cauza unui test antidoping pozitiv și nu se știe încă care va fi rezultatul acestui caz, jucătoarea și-a reluat antrenamentele.

Românca, care a câștigat titlul la Toronto în această vară, nu a mai jucat de la înfrângerea din primul tur cu Daria Snigur (locul 107 în prezent), pe 29 august, în urma căreia a suferit o operație la nas.

Fostul număr 1 mondial speră să obțină câștig de cauză înainte de începerea sezonului 2023. Este așteptată să vorbească în curând”, au scris jurnaliștii francezi de la publicația We Love Tennis.

Simona Halep va trebui să se prezinte în fața instanței de la Tribunalul Sport Resolutions, din Marea Britanie, pentru a fi anchetată în scandalul dopajului. Tenismena româncă a fost acuzată că s-a dopat cu Roxadustat, la competițiile de la US Open 2022. Sportiva a susținut, în repetate rânduri, că nu a luat nicio substanță interzisă cu bună-știință.

Se zvonește că fostul antrenor Darren Cahill va juca un rol important în dosarul Simonei Halep. Fostul număr 1 mondial va trebui să informeze judecătorii, printre altele, cu privire la verificarea etichetelor sau ingredientelor produsului problemă, nivelul de informare în cazul substanței Roxadustat și cu privire la consultarea cu specialiștii privind produsele consumate.

Urmăriți Playtech.ro și pe