Premieră mondială! Țara care va începe vaccinarea populației cu cea de-a treia doză de vaccin de la Pfizer. Care este motivul

Premieră mondială! Țara care va începe vaccinarea populației cu cea de-a treia doză de vaccin de la Pfizer. Care este motivul
Vaccinare cu cea de-a treia doză de Pfizer

Israel este una dintre țările care a vaccinat cei mai mulți cetățeni, dar cu toate acestea, valul patru al pandemiei pare să nu țină cont de acest aspect. În urmă cu câteva săptămâni, premierul israelian a făcut apel la tineri să se vaccineze în număr mare, dat fiind faptul că numărul cazurilor a explodat de la o săptămâna la alta. Recent, autoritățile au decis administrarea celei de-a treia doza, cu scopul de a încetini răspândirea tulpinii Delta.

Cine va fi prima persoană care va primi rapelul cu cea de-a treia doză

Premierul Naftali Bennett a anunțat că prima persoană care va primi cea de-a treia doză de vaccine este președintele Isaac Herzog, care va oferi astfel un model pentru restul populației. Israelul a fost lider mondial cu privire la vaccinare, astfel că peste 85% din populație a fost vaccinate, în timp ce vârstnicii au fost imunizați chiar din lunile decembrie, ianuarie, februarie, mult înainte față de persoanele vulnerabile din alte țări.

Odată cu apariția și răspândirea variantei Delta, Ministerul Sănătății a raportat de două ori o scădere a eficacității vaccinului împotriva infecției, dar și împotriva bolilor severe, astfel că administrarea celei de-a treia doze pare soluția cea mai bună. Potrivit autorităților, persoanele care vor primi pentru moment cea de-a doua doză sunt cele cu vârsta de peste 60 de ani, dar și cele din categoriile vulnerabile.

“Constatările arată că există o scădere a imunității organismului în timp. Scopul dozei suplimentare este să o acumuleze din nou și astfel să reducă semnificativ șansele de infecție și de boli grave.

Fac apel la toți vârstnicii care au primit a doua doză, luați-o pe cea suplimentară. Primul meu apel telefonic, după ce voi termina conferința, va fi către persoana cea mai dragă pentru mine, mama mea, astfel încât să o încurajez să se vaccineze imediat”, a declarat premierul Israelului.

Cine sunt persoanele care vor putea face a treia doză de rapel

Pfizer a anunțat, miercuri, rezultatele unui studiu privind eficiența administrării celei de-a treia doze de vaccin. Reprezentanții companiei au transmis că există dovezi clare că această doză suplimentară influențează puternic imunitatea organismului, acesta fiind mult mai puternic în fața tulpinii Delta, dar și în rapot cu dezvoltarea unor forme mai grave ale bolii.

Potrivit ultimelor informații, Pfizer estimează că administrarea celei de-a treia doze ar putea multiplica cu 100 neutralizarea variantei Delta, comparativ cu schema inițială alcătuită din două doze.

Pentru cea de-a treia doză vor fi eligibile persoanele care au împlinit 60 de ani și care au făcut cea de-a doua doză cu cel puțin cinci luni înainte.

Ministerul Sănătății israelian a anunțat săptămână trecută că eficiența celor două doze a fost doar de 41% împotriva infecțiilor simptomatice.