Prefectul Capitalei, veste cumplită pentru persoanele infectate cu COVID-19: ”În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI”. Unde vor fi duși pacienții

de: Rosu Ioana
19 10. 2020

Odată cu explozia cazurilor de COVID-19, veștile rele se țin lanț. După ce premierul României a anunțat introducerea unor noi restricții în Capitală, o altă veste dramatică vine din partea prefectului, Gheorghe Cojanu, care declară că nu mai există paturi libere la ATI, în Capitală. De aceea, începând de astăzi, unul dintre spitalele din București va funcționa ca spital exclusiv pentru traratea pacienților cu COVID-19.

Ce decizie a luat Raed Arafat după ocuparea tuturor paturilor de la ATI

În cursul zilei de ieri, Ghoerghe Cojanu a anunțat decizia luată la nivelul autorităților, după ce ocuparea paturilor din secțiile de Terapie Intensivă a fost făcută 100%. Din păcate, sistemul sanitar începe să scărțâie, iar specialiștii apelează la măsuri de urgență, pentru a face față solicitărilor medicale.

Pentru a evita tranferul pacienților din București către secțiile de ATI din alte orașe, Raed Arafat a semnat un document prin care Spitalul Colentina devine spital COVID-19, acoperind un număr de 300-400 de paturi care vor trata pacienții infectați cu noul coronavirus.

Ce decizie a luat Raed Arafat după ocuparea tuturor paturilor de la ATI

“Astăzi a avut loc o întrevedere cu prefecţii şi cu reprezentanţii DSP, respectiv ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi vă informez ce s-a discutat strict pentru Bucureşti. În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, asta este o problemă destul de gravă, drept pentru care domnul ministru Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document, mâine Spitalul Colentina va intra în totalitate, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID.

Asta este o veste îmbucurătoare, pentru că s-a ajuns la situaţii critice, încât bolnavii erau luaţi, duşi din Bucureşti în altă parte. La terapie intensivă încă nu se ştie exact numărul, se fac eforturi pentru a fi cât mai multe locuri la Terapie Intensivă.

Tot în legătură cu acest aspect, era un spital modular la Elias şi funcţiona cu un pic de sincope, întrucât nu erau asiguraţi cu cadre medicale în totalitate. S-a dat dispoziţia ca atât Spitalul Floreasca, cât şi Spitalul Elias, să asigure aceste cadre medicale”, a spus Cojanu la Digi 24, potrivit Agerpres.

Ce se întâmplă cu asistenții școlari ai căror instituții au intrat în scenariul roșu

Potrivit prefectului Capitalei, asistenții și medicii școlari ai căror instituții se află deja în scenariul roșu vor fi detașați la spitalele care îngrijesc bolnavii de COVID-19.

“Am dispus ca toate efectivele de poliţie naţională, locală, jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, deci tot ce a fost posibil să fie disponibil, să meargă pe teren şi să ia măsuri pentru prevenire şi în cazul celor care nu înţeleg chiar de sancţionare. Lucrul ăsta s-a întâmplat mai hotărât acum cinci zile şi chiar am constatat că numărul îmbolnăvirilor a scăzut sub 500”, a afirmat prefectul.