Precizări de ultimă oră despre deschiderea bisericilor. Ludovic Orban, anunț tranșant

de: Ștefan R. Apostol
11 05. 2020

După scandalul iscat de înțelegerea făcută de Ministrul Vela cu reprezentanții B.O.R., premierul Ludovic Orban a clarificat astăzi ce se va întâmpla după data de 15 mai, în ceea ce privesc adunările religioase din cadrul bisericilor.

Precizări de ultimă oră despre deschiderea bisericilor

Zilele acestea se tot discută de ce măsuri se vor lua clar, după data de 15 mai, printre acestea fiind vorba și despre posibilele adunări religioase. Într-o declarație dată în această seară la Digi 24, premierul Orban a clarificat și acest aspect.

”Am încredere că Parlamentul va dezbate cu celeritate acest proiect de lege care a fost adoptat în şedinţa de Guvern astăzi şi că va fi adoptat în cel mai scurt timp, astfel încât să intre în vigoare. Şi dacă vor exista două zile în care nu va exista o reglementare….va exista o reglementare.

Precizări de ultimă oră despre deschiderea bisericilor. Ludovic Orban, anunț tranșant

Noi aşteptăm decizia CCR de miercuri şi, în funcţie de această decizie, vom corecta actul normativ care reglementează starea de urgenţă prin Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât să lăsăm anumite intrumente privitoare la aplicarea regulilor imediat după ieşirea din stare de urgenţă. Cel mai probabil, nu vom putea da amenzi, dar regulile vor fi stabilite prin hotărâre Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a transmis Orban, citat de News.ro.

Ludovic Orban, anunț tranșant

Premierul Ludovic Orban că ”sub nicio formă” slujbele religioase nu vor fi organizate în interiorul bisericilor după 15 mai, și că încă sunt discuții referitoare la alte detalii de organizare a activităților religioase. Conform declarațiilor tranșante din această seară, Ludovic Orban a spus că este prematură o decizie referitoare la redeschiderea restaurantelor în spații închise, și implicit a bisericilor. Referitor la restaurante acesta a argumentat decizia de a nu se redeschide, spunând că ”oamenii nu pot folosi măștile de protecție în timpul servirii mesei sau a băuturilor”. Rămâne de văzut, în cele din urmă, ce decizii se vor lua după data de 15 mai.