Prăpăd după furtunile de aseară în România. Zeci de copaci căzuți în Constanța

de: Amyra Garey
04 11. 2023

Ploaia torențială și vântul puternic de sâmbătă după-amiază a făcut dezastru în județul Constanța, unde zeci de copaci s-au prăbușit peste autoturisme, iar trei stâlpi de electricitate au fost doborâți.

Te-ar putea interesa și: Cod galben de vreme rea în România. Cât vor dura fenomenele extreme în jumătatea sudică a țării

Patru autoturisme au fost avariate

Mai mulți copaci s-au prăbușit, astăzi, în localitățile din județul Constanța, în urma vântului puternic și a ploii torențiale. Patru mașini au fost afectate în urma furtunii.

FOTO ISU

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, au fost primite peste 35 de apeluri prin 112, oamenii cerând ajutorul autorităților.

„Până la această oră am avut peste 35 de apeluri prin 112, din care 30 de apeluri pentru copaci căzuţi pe carosabil, trei stâlpi de electricitate afectaţi, precum şi un acoperiş al unei case şi un horn.

Din centralizarea până la această oră, au fost avariate patru autoturisme. Misiunea este în dinamică, pompierii sunt pe teren şi lucrează pentru înlăturarea efectelor negative”, a informat ISU Dobrogea.

Vezi și: Vine urgia în România! A fost emis cod galben de vijelii şi ploi puternice în aproape toată ţara. Când începe vremea rea

România, amenințată de un ciclon polar

Conform meteorologilor, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55-65 km/h, izolat vijelii puternice, averse moderate cantitativ și descărcări electrice.

De altfel, meteorologii ANM au anunțat că următoarele zile ar putea fi marcate de vreme rece și totul se petrece din cauza unui ciclon polar ce ar putea ajunge și pe teritoriul țării noastre.

Furtuna Cialan care a cuprins statele vestice de pe continentul european a făcut ravagii. În mai multe zone au fost raportare ploi puternice, vijelii și inundații.

Citește și: Prognoza meteo în România până în decembrie 2023. Când scad temperaturile