Prăjitura Uraganul: desertul special cu mere care te va cuceri. Rețeta simplă, explicată pas cu pas
În cazul în care nu știi ce desert se potrivește cu acest anotimp, prăjtura Uraganu te va scoate din impas și te va ajuta să îi servești pe cei dragi cu tot ce este mai bun. Nu doar că se gătește extrem de ușor și ingredientele folosite sunt unele simple, dar este delicioasă!
Prăjitura Uraganul: desertul perfect pentru vară
Textura încântătoare, savoarea pe care o oferă combinația dintre mere și cremă de vanilie, dar și simplitatea desertului te vor cuceri pentru totdeauna. De asemenea, acest desert răcoritor poate să fie servit în zilele toride de vară și nici nu necesită mult timp pentru a fi gata. Timpul tău petrecut în bucătărie nu o să mai fie unul foarte lung, așa că trebuie neapărat să încerci prăjitura Uraganul.
Desertul incredibil se prepară foarte ușor și poate să fie servit la diverse evenimente și în orice parte a zilei. Pentru crema delicioasă o să ai nevoie de un ou, 50 de grame de zahăr, un plic de zahăr vanilat sau extract de vanilie, 250 de ml de lapte și 15 grame de amidon de porumb.
Blatul pufos necesită două ouă, două linguri de suc de lămâie, două mere, o linguriță de extract de vanilie sau zahăr vanilat, un pliculeț de praf de copt, 100 de ml de lapte, un praf de sare, 200 de grame de făină și 100 de grame de zahăr. Ingredientele sunt unele extrem de simple și aflate la îndemâna oricui, de aici și succesul de care se bucură desertul parfumat.
Reteța simplă. Cum gătești cea mai gustoasă prăjitură
Începe prin a pregăti blatul și amestecă timp de aproximativ 8 minute ouăle, zahărul normal, dar și cel vanilat cu un praf de sare. Apoi, adaugă laptele și continuă să amesteci. Înainte de a pune merele în compoziție, ele trebuie curățate, tăiate și stropite cu suc de lămâie, potrivit știridinlume.ro. Urmează crema ce oferă prăjiturii un gust amețitor.
Pregătește o cratiță cu fundul gros în care să adaugi ouăle, zahărul și amidonul de porumb. Amestecă până se formează o compoziție legată și incorporează laptele. Continuă să amesteci și pune totul la foc mediu. Crema trebuie să fiarbă timp de două minute. După acest pas, oprește focul și adaugă zahărul vanilat sau extractul de vanilie. După ce toate elementele s-au contopit, lasă crema la răcit și pregătește o tavă cu hârtie de copt.
Toarnă aluatul și apoi aplică compoziția tip cremă în formă de spirală peste. Lasă desertul la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius. Prăjitura o să fie gata într-o clipă și poate să fie ornată cu zahăr vanilat sau cu fel și fel de alte produse pentru un aspect și mai plăcut.