Prăjitura fără ouă, unt și lapte. Rețeta simplă: e perfectă pentru weekend

Prăjitura fără ouă, unt și lapte. Rețeta simplă: e perfectă pentru weekend
Rețetă de desert fără unt, ouă sau lapte.

Cu siguranță zilele de weekend sunt cele mai dulci. Majoritatea gospodinelor încearcă și așa că le facă perfecte pentru cei din familie, așa că scot cartea de bucate în prim-plan pentru rețete alese. Multe dintre ele se feresc să facă deserturi pentru că au nevoie de mult timp și de o listă lungă de cumpărături. ,,Regula” știută de acestea nu este valabilă și în cazul preparatului prezentat mai jos. Nu ai nevoie de ouă, unt sau lapte, se face rapid și cu siguranță va fi pe placul celor dragi. De asemenea, este o alegere bună dacă ai invitați în weekend.

Rețetă perfectă pentru weekend: prăjitură fără ouă, unt sau lapte

Weekend-ul este perioada săptămânii așteptată de toată lumea. Majoritatea oamenilor așteaptă ca ceasul să nu sune, activitățile să fie diferite și în tot timpul acesta să petreacă mai multe clipe alături de familie sau prieteni.

Desigur că momentele sunt îndulcite de un desert perfect. Nu trebuie să îți faci griji pentru timpul pierdut în bucătărie pentru că se face rapid. De asemenea, nu este nevoie nici să dai o fugă la magazin în cazul în care nu ai multe ingrediente în frigider sau în cămară.

Cu siguranță și ție ți s-a făcut poftă de ceva dulce, dar ai observat că nu ai unele produse pe care le folosesc bucătarii la baza deserturilor. Pentru această rețetă ai nevoie de un lapte vegetal preferat precum cel de soia, orez sau migdale.

  • Ingrediente

160 grame făină
50 grame zahăr,
200 ml lapte vegetal,
2 lingurițe de ulei,
1 linguriță de praf de copt,
3 pătrate de ciocolată neagră,
căpșuni sau banane coapte pentru decor.

Mod de preparare

Ele sunt la bază niște clătite americane, dar sunt puse într-o formă care seamănă cu o prăjitură. Primul pas este să pui într-un castron praful de copt, făina și zahărul. Adaugă laptele și uleiul treptat și amestecă ușor cu telul. Nu trebuie să ai bile de făină în compoziție!

Lasă aluatul la frigider pentru cel puțin 10 minute, iar mai apoi pune pe foc o tigaie antiaderentă. Unde cu puțin ulei suprafața și toarnă cu un polonic aluatul. Întoarce fiecare clătită după 2-3 minute și lasă-le să se odihnească pe o altă farfurie.

Pentru un efect deosebit lipește clătitele cu ciocolată neagră sau cremă de ciocolată și ornează-le la final cu ciocolată albă. Pune puțin zahăr pudră peste și câteva fructe acrișoare care să echilibreze aromele. Este recomandat să folosești fructe de pădure sau fructe exotice.