Prăjitura exotică și răcoroasă pe care toți copiii se bat, vară de vară! VIDEO
Pe timp de vară, cei mici adoră să savureze o înghețată dulce sau un desert fresh și răcoritor, care să le potolească setea și să le dea un plus de energie, atunci când se joacă în parc și nu numai. Iată cea mai ingenioasă rețetă de prăjitură exotică pe care o poți prepara într-un timp scurt. Garantăm că va fi pe placul tuturor.
Rețetă jeleu de mango și cocos
Ingrediente pentru stratul de mango:
- 250 g de mango dulce tăiat în cubulețe
- 10 g de praf de agar agar sau gelatină
- 237 g de apă rece
- 25-50 g de zahăr
- 115 g de suc de portocale
- 14 g lingură de suc de lămâie
- fructe proaspete tocate sau câteva frunze de mentă
Ingrediente pentru stratul de nucă de cocos:
- 152 g de lapte de cocos
- 14 g de pudră de agar agar agar sau gelatină
- 50 g de zahăr
- 158 g de apă
- un vârf de cuțit generos de sare
Citește și Prăjitura cu ciocolată care îi va uimi pe invitații tăi. Succesul este garantat
Cum prepari stratul de mango
Pentru început, vei adauga mango și sucul de portocale în cana de la blender. Pasezi fructul până obții un lichid omogen. Într-o cratiță, amesteci apa și agar agar, recipient pe care-l vei pune pe aragaz, la foc mediu, până se fierbe. Vei continua să amesteci până când agar agar se va dizolva complet.
Mai departe, adaugi zahărul și fiebi totul. Vei pune piureul de mango și vei amesteca bine. E important să guști amestecul și să adaugi sucul de lămâie, după gust. Poți adăuga zahăr, dacă vrei.
Torni lichidul într-o tavă, adaugi fructe proaspete sau frunze de mentă și lași stratul de mango să se întărească.
Când pregătești stratul de cocos, iată de ce trebuie să ții cont:
În primul rând, amesteci apa și gelatina într-o cratiță. Pune tigaia la foc mediu și adu amestecul la fierbere, până când agar agar/gelatina nu se va lipi de fundul vasului. Pune zahărul și sarea și lasă totul să fiarbă.
Adaugă laptele de cocos și omogenizează totul bine, toarnă încet amestecul de nucă de cocos cu o lingură peste stratul de mango. Pune tava în frigider și lasă jeleul să se întărească de tot, preț de 3 sau 4 ore. Prăjitura exotică și răcoritoare se servește rece, tăiat în pătrat.
Citește și Negresă gata în 10 minute. Secretul desertului care are doar 40 de calorii pentru o porție