Prăjitura delicioasă care are doar două ingrediente. Rețeta e atât de simplă, o poate face oricine

de: Anca Lupescu
03 12. 2021

Cu siguranță ai mâncat negresele acelea umede în interior. Sunt destul de versatile – sunt grozave simple sau cu nuci, dar se pretează și la o mare varietate de arome și amestecuri, inclusiv bomboane de ciocolată zdrobite, batoane de ciocolată bucăți, cu topping de cremă de brânză sau diferite arome, ori cu blat de fursesc. Dacă te  simți aventuros, poți încerca să faci negrese cu avocado, vegane. Oricare ar fi rețeta pe care o folosești, însă, există un ingredient secret care cu siguranță le va da un plus și le va face cremoase.

Ingredientul secret s-ar putea să te surprindă, deoarece s-ar putea să fii mai familiarizat cu el ca topping pentru  cartofi copți sau sarmale, dar smântâna poate, de asemenea, să facă o prăjitură delicioasă.

Smântâna acrișoară se obține prin introducerea unui anumit tip de bacterii producătoare de acid lactic în  lapte, ceea ce face ca smântâna să se îngroașe fără să se coaguleze și îi dă acel gust distinctiv în loc de un miros oribil de lapte stricat.

Cum faci prăjitură din două ingrediente

Tot ce ai nevoie pentru acestă prăjitură este o cutie de amestec pentru brownie și smântână grasă.

Consistența smântânii va ajuta la împiedicarea aluatului tău de brownie să se desprindă, iar rezultatul final al acțiunii de legare este un brownie super-dens și ca un fudge.

Acest ingredient  nu va afecta timpul de gătire și ar trebui să dureze doar câteva secunde să pregătești totul. Negresele cu smântână ar putea fi atât de delicioase încât vor dispărea chiar mai repede decât dacă le-ai fi făcut în mod obișnuit.

Cum se face

Așadar, ia o cutie de mix pentru negrese și amestec-o cu smântână. Bate totul bine într-un aluat cremos și pune totul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pune totul la cuptor și poți pune deasupra nuci, stafide, bucăți de ciocolată neagră, merișoare sau orice altceva îți dorești.

Lasă prăjitura la cuptor până are crusta de deasupra crocantă, apoi scoate-o și las-o la răcit 30 de minute. Taie în pătrățele și servește.

Poți folosi această rețetă și ca blat de tort sau ca blat de amandină reinterpretată. Este delicioasă și super rapid de făcut.