Prăjitură cu prune, cea mai căutată rețetă de vară. Te cucerește de la prima mușcătură și e ușor de preparat
Prăjitura cu prune, un desert foarte ușor de făcut, perfectă pentru orice ocazie și cu adevărat delicioasă. Încearcă următoarea rețeta și spune-ne ce părere ai.
Rețetă prăjitură cu prune
Vara trebuie să consumăm multe fructe, așa ne recomandă nutriționiștii. Pentru această prăjitură cu prune aveți nevoie de puțin timp de preparare și doar câteva ingrediente, precum:
- 500 g prune proaspete
- 150 nuci tocate
- 200 g făină
- 150 g zahăr
- 150 g unt (la temperatura camerei)
- 3 ouă
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 1 linguriță scorțișoară (opțional)
- Un praf de sare
- Coaja rasă de la o lămâie (opțional)
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Începem prin a tăia cu grijă prunele în jumătate și scoatem sâmburii. În cazul în care aveți prune foarte mari, le puteți tăia în sferturi. Mai apoi, într-un bol mare și încăpător, batem untul cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă și aerată.
În același bol vom adăuga ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare. Într-un alt bol încăpător, amestecăm făina, praful de copt, sarea și scorțișoara. Cea din urmă este opțională. Dacă nu vă place, nu este obligatoriu să o folosiți.
Încorporați treptat ingredientele uscate în compoziția de unt și ouă, amestecând ușor cu o spatulă. După, adăugați nucile tocate și coaja rasă de lămâie. La fel ca și în cazul scorțișoarei, coaja de lămâie este opțională.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, iar într-o tavă unsă cu puțin unt turnăm aluatul și îl nivelăm foarte bine cu o spatulă. Mai apoi, așezăm prunele pe suprafața aluatului, presându-le ușor în compoziție.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit și coacem prăjitura timp de circa 35 – 40 de minute sau până când trece testul scobitorii. La final, scoate prăjitura și o lăsăm să se răcească în tavă timp de câteva minute, după care o punem pe un grătar pentru a se răci complet.
Presărați zahăr pudră deasupra prăjiturii răcite pentru un aspect atrăgător și o puteți consuma alături de o băutură rece. Poftă bună!