Prăjitură cu ness și nucă. Dacă respecți pașii ăștia, iese perfectă. Rețeta specială care te va cuceri
Cum poți să faci o prăjitură incredibil de bună cu ness și nucă la bază? Iese perfect dacă nu te abați de la rețetă. Acest desert este foarte special și îmbnă arome care plac tuturor. Cum poți să-ți cucerești invitații?
Rețetă de prăjitură cu ness și nucă
Dacă ești în pană de idei în privința desertului, prăjitura cu ness și nucă este cu siguranță varianta cea mai bună. Cina poate să fie pe cât de delicioasă posibil, dar dacă la final nu-ți faci oaspeții să plece zâmbind atunci nu este seara perfectă.
Contează extrem de tare preparatul dulce de la final. Desigur că prăjiturile nu sunt ușor de făcut pentru toată lumea, dar cu siguranță dacă ești un pic atent la detalii și urmezi pașii din rețetă o să-i surprinzi foarte plăcut pe cei care îți calcă pragul casei.
- Ingrediente pentru foi:
8 albusuri
200g zahar tos
500g nuca macinata
150g faina
1 pliculet praf de copt
- Ingrediente pentru cremă:
8 galbenusuri
200g zahar tos
3 pliculete ness (2 linguri)
250g unt 82% grasime, la temperatura camerei
2 fiole esenta rom
4 linguri Nutella (sau crema de ciocolata preferata)
Mod de preparare
Unge cu unt tava în care vei pune toate ingredientele și încinge cuptorul la 160 de grade Celsius. Prăjește miezul de nucă într-o tigaie încinsă și strivește-o după cu un sucitor. Poți să îți faci munca mai ușoară și să te folosești de un blender dacă alegi să fie pisată foarte mărunt.
Dacă vrei ca ea să se simtă, lasă-o în bucăți mai mari pentru un plus de textură. Amestecă nuca, făina și praful de copt și bate după albușurile spumă cu un praf de sare. Adaugă zahărul treptat și bate totul până ce se omogenizează. Amestecă nuca alături de bezea și pune totul la cuptor preț de 12-15 minute până bezeaua este ușor rumenită.
Scoate tava și mai pune o foaie la foc. Amplasează foaia cu crema făcută anterior din toate ingredientele omogenizate scrise mai sus, și pune pe deasupra puțin ness sau câteva boabe de cafea pentru decor. Crema trebuie să nu fie foarte moale pentru că altfel va înmuia prea mult foile și nu va mai avea un aspect frumos.
Aceasta se pune din belșug și se lasă alături de foi la rece preț de cel puțin 4 ore sau mai bine ar fi dacă se lasă la frigider peste noapte. Poți să o servești cu câteva fructe acrișoare care merg perfect cu ness-ul ușor amărui și ciocolata aleasă.