Povestea sfâșietoare de viață a lui Ștefan Mihăilescu-Brăila. Marele actor al României n-a avut tată, mama nu l-a iubit și a suferit trei infarcte
Astăzi vă prezentăm viața neștiută a unui mare actor de comedie. Deși chipul său era întodeauna numai zâmbet, în sufletul lui doar el știe cât a suferit. Povestea sfâșietoare de viață a lui Ștefan Mihăilescu-Brăila. Marele actor al României n-a avut tată, mama nu l-a iubit și a suferit trei infarcte.
Ștefan Mihăilescu Brăila, poveste tristă de viață. A murit sărac și supărat, așa cum s-a și născut
Ștefan Mihăilescu-Brăila, cunoscut ca unul dintre geniile comediei românești, a dus o viață dramatică. Fără a avea tată și cu o mamă care detestat, s-a stins trist.
În ciuda faptului că a încântat întodeauna prin prestațiile sale, fie pe scenă, fie pe marele ecran, cunoscutul actor de comedie Ștefan Mihăilescu-Brăila are o poveste de viață tulburătoare.
Când s-a născut Ștefan Mihăilescu Brăila
Ștefan Mihăilescu-Brăila s-a născut pe data de 3 februarie 1925, la Brăila, mama lui fiind de meserie infirmieră. A văzut lumina zilei în casa bunicilor din partea mamei.
Actorul nu și-a cunoscut niciodată tatăl, fiind rodul unei relații de o noapte a mamei lui cu un cadru mediacal.
Astfel, copilăria celui care avea să devină un mare actor a fost una urâtă, în contextul în care mama lui aprope că îl ura. Aceasta nu l-a iubit niciodată, probabil din cauza tatălui
De asemenea, când încă nu împlinise 16 ani, tânărul Ștefan Mihăilescu Brăila avea la activ mai multe locuri de muncă. A fost pe rând muncitor în port, salahor, după care funcţionar.
S-a apucat de actorie
Nevând pe nimeni care să-l sprijine acesta s-a apucat singur de actorie. Astfel, în 1947 a absolvit Conservatorul de muzică şi artă dramatică “G. Cavadia”, după care s-a angajat la teatru.
Până în anul 1954 a jucat la Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila, și a fost distribuit în spectacole precum ”La Ilie bun și vesel”, ”O scrisoare pierdută”, ”Poveste de dragoste” sau ”Nunta lui Kecinski”.
Pe bunica actorului o chema Brăila, iar pentru că în teatrul din oraș mai exista un actor cu aclași nume a împrumutat numele acesteia pentru a nu se mai face confuzie.
În 1958 debutează și pe marele ecran, în rolul unui fotograf, în comedia „Alo?… Aţi greşit numărul!”, în regia lui Andrei Călăraşu. A jucat în acest film alături de Iurie Darie şi Ion Lucian. În acest film s-au mai consemnat și alte debuturi cinematografice de excepție cum ar Rodica şi Ştefan Tapalagă, dar și Stela Popescu.
30 de ani, aplaudat la scenă deschisă
Astfel, Ștefan Mihăilescu-Brăila a jucat timp de aproape 30 de ani în cele mai bune comedii românești.
În anul 1985 a ieșit la pensie, iar după revoluție au început alte probleme. În 1991 a făcut un prim atac cerebral dintr-o serie de trei, pierzându-și memoria. A fost nevoit să ia viața de la cap. A început cu alfabetul, mersul și toate celelalte.
Pentru că avea o pensie mică, în 1994 s-a angajat pe un post de consilier de imagine la firma de difuzare a presei ”Slarm”
Ultimele săptămâni din viață le-a petrecut singur într-un spital din București. A părăsit definitiv scena vieții pe 19 septembrie 1996, la 71 de ani, sărac și părăsit de prieteni. La înmormântare nu au participat decât 10 persoane.