Povestea femeii care nu a dormit timp de 40 de ani. Ce au descoperit medicii la analize

Povestea femeii care nu a dormit timp de 40 de ani. Ce au descoperit medicii la analize
Povestea femeii care nu a dormit timp de 40 de ani. Ce au descoperit medicii la analize

Medicii sunt derutați de cazul ciudat al unei femei care susține că nu a dormit nici o noapte de când era copil. Li Zhanying suferă de insomnie și este originară din provincia estică a Chinei, Henan. Ce problemă are femeia de nu poate să pună geană pe geană.

Cum arată femeia care nu a dormit de 40 de ani

Li Zhanying a devenit o adevărată celebritate în micul ei sat din China, după ce presa locală a raportat cazul insomniilor sale extrem de ciudate. Femeia susține că nu a putut să doarmă de pe vremea când era doar un copil de 5 ani.

Soțul femeii era îngrijorat de partenera sa neliniștită și i-a cumpărat somnifere pentru a trata ceea ce el credea că trebuie să fie insomnie. Potrivit spuselor femeii, pastilele nu au funcționat, iar chinezoaica nu a reușit să se odihnească, notează cei de la Daily Mirror.

Soțul lui Li, Liu Suoquin, a confirmat, de asemenea, că soția lui nu doarme. Mai mult, bărbatul spune că, din ziua în care s-au căsătorit, chinezoaica își face mereu treburile prin casă în toiul nopții.

Ce diagnostic i-au pus medicii

Li a căutat o explicație medicală, pe care doctorii nu au putut să i-o ofere, relatează site-ul de știri chinez Bastille Post. În cele din urmă, specialiștii la un centru de somn din Beijing i-au pus diagnosticul corect.

O echipă de medici a concluzionat că Li a dormit de fapt, dar nu în același mod în care o fac cei mai mulți dintre oameni. Se pare că femeia adoarme, însă nu închide complet ochii, fiind capabilă să vorbească în somn.

Un alt test cu un monitor de unde cerebrale a arătat că ochii ei nu au fost niciodată închiși mai mult de 10 minute pe zi. Medicii au explicat că acest fenomen bizar este similar cu modul în care trupul persoanelor somnambule este activ în timp ce creierul doarme.