Poveste tulburătoare. Cea mai frumoasă prințesă a României s-a călugărit. Ce dramă a trăit fiica Reginei Maria

Poveste tulburătoare. Cea mai frumoasă prințesă a României s-a călugărit. Ce dramă a trăit fiica Reginei Maria
Drama din spatele călugăriei Ilenei, fiica Reginei Maria

Principesa Ileana, fiica Reginei Maria și a Regelui Ferdinand, și-a dedicat viața cuvântului lui Dumnezeu. Aceasta a fost infirmieră pentru soldații răniți în primul și al doilea război mondial, a înființat un centru pentru soldați răniți, iar mai apoi a devenit Maica Alexandria, după ce a ales ca la 52 de ani să se călugărească. Ce dramă din viața sa a făcut-o să ia această decizie?

Povestea călugăriei fiicei Reginei Maria, Ileana

Principesa Ileana a României a rămas în istorie pentru faptul că a fost singura descendentă a casei regale care s-a călugărit. După ce a ales o viață în care să-și ajute semenii, Ileana s-a călugărit. Ea a fost penultimul copil al Reginei Maria și al Regelui Ferdinand. Dintotdeauna s-a zvonit că ea a fost copilul preferat al Reginei, mai ales că aceasta s-a ocupat exclusiv de creșterea și educația micuței.

O întâlnire cu îngerii avea să-i aducă urme din viitor care să-i influențeze destinul Ilenei. În cărțile scrise la maturitate a povestit cum la doar 7 ani a avut parte de un eveniment deosebit. Ileana, aflată lângă patul în care stătea fratele său bolnav de febră tifoidă, a văzut o făptură cerească deasupra celui mic.

Fiica Reginei Maria, Ileana, poveste dinaintea călugăriei
Fiica Reginei Maria, Ileana, poveste dinaintea călugăriei

„Era înalt şi extrem de frumos”

Momentul marcant din copilărie a fost tocmai vizita nocturnă care i-a și adus denumirea de Prințesă a îngerilor. Indiferent de câte greutăți ar fi avut parte în viață, numai gândul întâlnirii cu divitatea îi făcea totul mai ușor.

„Era înalt şi extrem de frumos, cu aripi mari, albe. În mâna dreaptă ţinea o lumânare aprinsă. Zâmbetul lui era cu totul îngeresc:dragoste, bunătate, înţelegere şi siguranţă izvorau din el. Încântată, am trecut peste cuvertură şi, îngenunchind la capul patului, am întins mâna, cu dorinţa arzătoare de a-l atinge pe surâzătorul meu păzitor, dar el a făcut un pas înapoi, a întins mâna prevenitor şi a dat uşor din cap. Eram atât de aproape de el, încât l-aş fi putut atinge cu uşurinţă”
Prințesa Ileana