Poveste emoționantă de viață. Un jurist de la AJOFM Iași a trăit 4 ani fără mâncare și apă. La 52 de ani cântărește doar 30 de kilograme

de: Ionuț Vieru
01 06. 2021

Un bărbat în vârstă de 52 de ani cântărește doar 30 de kilograme. Suferă de o boală care nu îi permite să mănânce regulat, ca un om normal. Eugen Movilă suferă de gastropareză intestinală la stomac. În urmă cu 11 ani, o apendicită netratată corespunzător i-a afectat întreg sistemul digestiv.

O poveste emoționantă de viață

La 52 de ani, Eugen Movilă și-a petrecut ultimii 10 ani din viață prin spitale. Până în anul 2011, era o persoană normală, când din cauza unei apendicite, viața lui s-a schimbat radical. În momentul de față, Eugen cântărește doar 30 de kilograme. În fiecare dimineață se întreabă cum de mai trăiește.

Eugen a ajuns la spital cu o apendicită acută. Aceasta deja evoluase și făcuse o peritonită. Din păcate, infecția s-a extins în intestine. Medicii i-au administrat un medicament pentru eliminarea infecției, însă lucrurile s-au complicat. A luat o bacteria din spital care i-a afectat colonul, iar de aici a început coșmarul său.

Am ajuns la un moment dat să fiu umflat ca un balon, deoarece stomacul meu nu mai funcționa normal și întreg sistemul digestiv era afectat și medicii au decis să îmi facă o gaură în stomac pentru eliminare. Am sperat mereu că acest coșmar se va sfârși și că pot deveni din nou un om normal, dar totul devenea din ce în ce mai rău. Din cauza gastroparezei intestinale a stomacului de care sufăr, nu mă mai pot alimenta pe cale normală.

Timp de patru ani a trăit fără mâncare și fără apă

Bărbatul se chinuie să trăiască de pe o zi pe alta. Medicii din București s-au mirat când au văzut în ce stare se află. După mai bine de patru ani, a reușit să bea prima gură de apă. În anul 2016 a plecat la un spital din Franța. Acolo a suferit o altă operație pentru funcționarea stomacului. Din fericire, a avut succes. Datorită acesteia, a reușit să bea din nou apă.

În continuare, nu poate bea apă sau mânca ca un om normal, ci doar în cantități mici cât să trăiască. Eugen a fost angajat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași până să se îmbolnăvească. A avut și o familie frumoasă. Din păcate, soția sa a decedat în urmă cu doi ani. Ea era singurul lui sprijin.

Imaginați-vă cum la 38 de grade stai într-un pat din care nu te poți ridica, cu o sticlă de apă lângă tine din care nu poți bea. Nu doresc nici celui mai mare dușman să treacă prin ce trec eu. Sunt o persoană foarte pofticioasă și cel mai mult îmi doresc să pot bea câtă apă vreau. Aș mânca pizza, aș mânca foarte multe, dar știu că îmi fac rău și doar așa rezist să nu mănânc. Mi-e foarte greu după ce mănânc”, a mai precizat bărbatul.

Sursă foto: BZI