Potopul de la Piatra Neamț: ce s-a întâmplat în localitățile cu cod roșu

Autor: Puiu Alexandru - 07:19, 20 iun. 2019

Pe parcursul nopții, mai mulți locuitori din municipiul Piatra Neamț au fost evacuați din casele lor. Asupra orașului din Moldova s-a abătut un potop cu consecințe dezastruoase.

Locuitorii din Piatra Neamț au trecut aseară prin clip de coșmar. Municipiul s-a aflat sub un avertisment de cod roșu din partea Agenției Naționale de Meteorologie și Hidrologie, iar ploile nu s-au oprit pentru mai bine de două ore. La final, ziceai că a trecut potopul. 

Întregul județ Neamț s-a aflat sub cod roșu de furtuni între 22:30 și 1:00. Situația a fost atât de gravă, încât oamenii au primit un avertisment pe marginea prognozei periculoase prin intermediul serviciului Ro-Alert. Pompierii din zonă au lucrat non-stop, după ce s-au înregisrat zeci de apeluri la 112 din cauza inundațiilor. Cele mai multe dintre ele au provenit din municipiul Piatra Neamț.

POTOP-la-Piatra-Neamț-Imaginile

Ca drama să fie completă, câteva cartiere din reședința de județ au stat aproape o oră fără curent, pe parcursul nopții. Mai multe străzi au fost inundate, iar nivelul apei a depășit bordurile. În speranța eficientizării remedierii situației, pompierii din Piatra Neamț au cerut ajutor de la detașamente de pompieri din Roman și Târgu Neamț.

Având în vedere multitudinea situațiilor de urgență create de manifestarea fenomenelor meteo periculoase au fost solicitate forțe de la ISU Iași, ISU Vaslui și ISU Suceava. Potopul a făcut cele mai multe pagube în cartierul Văleni din Piatra Neamț. Potrivit ultimei informări trimise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț la ora 1:00, pompierii militari au evacuat 14 persoane (din care 3 copii) din locuințele inundate în cartierul Văleni – municipiul Piatra-Neamț.

În prima fază, oamenii evacuați au fost transportați la spital pentru o evaluare medicală amânunțită. După acea etapă, dacă nu există alte soluții, urmează să fie cazați la Centrul Social din cartierul Speranța. Informația provine de la ISU Neamț. Până la această oră, se pare că nu s-au înregistrat victime.

POTOP-la-Piatra-Neamț-Imaginile 3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI