Postul TV din România, amendă uriașă din cauza Dianei Șoșoacă. Ce a spus senatoarea în direct

În ultima vreme Diana Șoșoacă nu a mai apărut la unul din posturile TV românești de știri. Motivele sunt multiple, dar cel mai important este amenda pe care postul în cauză a primit-o de la CNA. Decizia de a amenda cu 10.000 de lei Realitatea Plus a venit după mai multe apariții ale senatorului Diana Șoșoacă făcând afirmații care sunt, conform forului, „o eroare prin prezentarea unor informaţii eronate.”

Diana Șoșoacă și afirmațiile sale sub lupa CNA

În urmă cu o lună, Diana Șoșoacă era invitată la Realitatea Plus, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”, moderată la acel moment de Bogdan Muzgoci. Reprezentanții CNA spun că toate afirmațiile făcute de Diana Șoșoacă în cadrul acelei ediții nu au avut o bază și nici nu au fost demonstrate ulterior.

În timpul acelei emisiuni senatorul de Iași a făcut mai multe afirmații controversate, legate de vaccinul anti-covid, despre cazurile de decese, inexistente în opinia sa, a unor copii.

Cel mai grav, însă, spune CNA, este afirmația făcută de Șoșoacă cu privire la un alt aspect. Senatoarea declara atunci „Ştiţi că s-au descoperit copii fără organe în ei? Ştiţi că s-au descoperit că nici măcar nu erau infectaţi cu Covid 19?”, afirmația fiind una fără dovezi și, conform unui reprezentant CNA, Valentin Jucan.:

„La Realitatea este vorba despre o urlătoare care crede că deţine adevărul absolut. Acolo era un moderator de care imi este milă, cred că tremura pe scaun”, a spus Valentin Jucan.

Aflat în ședința de ieri și directorul editorial al postului Realitatea Plus, Marius Huc, acesta a încercat să i-a apărarea postului pe care-l reprezenta declarând că:

„Moderatorul nu mai este, iar doamna Şoşoacă nu mai vine de mult. Nici domnul Peiu. Domnul Adrian Wiener cred că a echilibrat ce a spus Şoşoacă, el fiind medic.Am avut discuţii cu producătorii şi cu realizatorii.

Ştiu că anumite personaje pot să ne facă rău. Totuşi, anumite personaje nu pot fi evitate. Să le tăiem de tot microfunul nu e o soluţie. Evident, trebuie să existe şi responsabilitatea jurnaliştilor”, a spus Huc.

Diana Șoșoacă și afirmațiile sale sub lupa CNA
Diana Șoșoacă și afirmațiile sale sub lupa CNA

Realitatea Plus amendată cu 10.000 de lei. „Este grav, este un lucru făcut cu intenţia de a dezinforma”

Ca urmare a acestor situații, în ședința de ieri a CNA s-a luat măsura amendării postului Realitatea Plus cu suma enormă de 10.000 de lei.

Toți membri aflați în ședință au votat în unanimitate pentru amendarea postului, iar Mircea Toma, la finalul ședinței declara:

„Eu m-am gândit la tot ce am văzut ieri şi am identificat câteva paliere de eroare. Un nivel prim ar fi cel legal care aduce o eroare prin prezentarea unor informaţii eronate, eventual trântite de un invitatat. Asta e culpa. Un alt tip este dat de  o selecţie improprie a invitaţilor, oameni care nu au competenţă în domeniu.

Un alt palier este cel în care autorul emisiunii îşi propune să prezinte distorsionat informaţii şi fapte. Alege informaţii care sunt altfel, excepţii mai ales. În acelaţi timp, ignoră informaţiile care confirmă beneficiul vaccinului, acestea din urmă fiind într-o proporţie mai mare.

Este grav, este un lucru făcut cu intenţia de a dezinforma. Mai este un nivel în care se rup toate convenţiile profesionale si nu mai sunt respectate principiile. Produsul este transformat într-unul de propagandă”, a subliniat Mircea Toma, conform PaginadeMedia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI