Poșta Română închide toate oficiile poștale. Va urma o nouă strategie, ce se întâmplă cu angajații

de: Andrei Simion
18 11. 2024

Compania Națională Poșta Română va renunța treptat la toate oficiile poștale din rețeaua sa, conform declarațiilor recente făcute de directorul general Valentin Ștefan. Decizia vine pe fondul lipsei de profitabilitate a acestor unități, dar și din dorința de a moderniza activitatea companiei.

Planurile pentru închiderea oficiilor poștale

Valentin Ștefan a explicat că închiderea oficiilor se va face treptat, din respect pentru angajații care și-au dedicat viața acestei companii. Mulți dintre aceștia au lucrat zeci de ani în cadrul Poștei Române, iar schimbările vor fi implementate astfel încât să le permită o tranziție mai ușoară.

„Le mai păstrăm deschise din respect pentru oamenii care și-au dedicat 30-40 de ani Poștei Române. Nu poți să le spui brusc să își caute alt loc de muncă. Însă, treptat, vom reduce activitatea și le vom închide. Oficiile poștale nu sunt profitabile și nu au niciun viitor”, a declarat Valentin Ștefan.

Venituri mai mari prin închirierea spațiilor

În locul activității tradiționale, Poșta Română va închiria spațiile în care acum funcționează oficiile poștale. Potrivit directorului general, această strategie va genera venituri mai mari pentru companie decât vânzarea de timbre sau alte servicii care au devenit neprofitabile.

„Vom închiria spațiile și vom face mai mulți bani din această activitate decât din vânzarea de timbre. Este momentul să transformăm Poșta într-o companie modernă. Ne dorim să creștem salariile angajaților și să investim în pregătirea lor, astfel încât să fie orientați mai mult către clienți”, a adăugat Valentin Ștefan.

Rețeaua Poștei Române, în cifre

Poșta Română este cel mai mare operator de profil din țară, având:

Peste 24.000 de angajați
O rețea de 5.600 de unități poștale
41 de oficii județene și 8 sucursale regionale
Afaceri anuale de peste 1 miliard de lei
Compania este deținută majoritar de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (93,75%), iar restul acțiunilor sunt controlate de Fondul Proprietatea (6,25%).

Ce urmează pentru Poșta Română?

Transformarea Poștei într-o companie modernă vine cu provocări majore, mai ales în ceea ce privește angajații. Deși închiderea oficiilor poștale este inevitabilă, Valentin Ștefan a subliniat importanța pregătirii profesionale și a unei tranziții care să respecte nevoile personalului.

Rămâne de văzut cum va reuși Poșta Română să-și redefinească rolul în contextul noilor tehnologii și al competiției din piață.