Poporul în care copiii primesc un nume doar după 3 ani de viață. Obiceiurile ciudate ale acestei culturi

de: Sabina Anastasia
15 02. 2024

De la peisaje frumoase la animale sălbatice fantastice, această țară ascunde numeroase miracole. Puțini știu însă, că poporul care trăiește pe aceste meleaguri dă nume copiilor săi abia după primii 3 ani de viață. Care este motivul pentru care procedează astfel și ce alte obiceiuri ciudate respectă.

Unde locuiește comunitatea cu obiceiuri și tradiții unice în lume

În Kenya poți descoperi o mulțime de lucruri fascinante, de la cadre naturale de vis până la animale sălbatice impunătoare. Este cunoscută și pentru un alt aspect important. Aici trăiește unul dintre cele mai faimoase triburi din întreaga lume, respectiv Maasai.

Comunitatea Maasai este alcătuită din 900.000 de membri, fiind practic un grup etnic indigen, semi-nomad. Poporul în cauză s-a stabilit în Kenya, apoi s-a extins într-o anumită măsură în nordul Tanzaniei. Este bine cunoscut pentru cultura și tradițiile sale unice.

Citește și: Cele mai ciudate superstiții și obiceiuri ale românilor: Mortul nu se atinge cu mâna stângă, iar umbrela deschisă în casă aduce 5 ani de ghinion

Copiii din acest popor primesc nume abia după primii 3 ani de viață

În poporul Maasai, bebelușii nu primesc nume decât după primii 3 ani de viață. Pare ciudat, nu-i așa? Oamenii din această comunitatea au recurs la această regulă din cauza ratei ridicate a mortalității infantile. Totuși, când copiii primesc nume, trec printr-un adevărat ritual.

Înainte de ceremonia în urma căreia copiii primesc nume, mamele și aceștia stau despărțiți. Între timp, copiilor trebuie să li se acorde suficient timp încât părul din cap să le crească, pentru a putea fi tuns în timpul evenimentului denumit Enkipukonoto Eaji. Tradiția indică un nou început.

Ce alte obiceiuri și tradiții ciudate respectă membrii comunității Maasai

Una dintre cele mai ciudate și mai interesante tradiții pentru care este cunoscut tribul Maasai este consumul de sânge de bovine. Chiar dacă poate părea ciudat pentru noi, pentru membrii comunității amintite, acest obicei reprezintă o tradiție onorabilă.

Consumul de sânge de bovine are loc la ocazii speciale, cum ar fi momentul în care băieții devin bărbați sau când femeile dau naștere unui copil. În ceea ce privește vitele, acestea sunt folosite de tribul Maasai sub formă de monedă de schimb. A avea vite înseamnă aici un simbol al prosperității.

Citește și: Numele de copii care vor dispărea în 2024. Unele sunt inspirate din desenele Disney

Morții nu se îngroapă niciodată în tribul Maasai

În loc de înmormântarea tradițională pe care o știm din vest, tribul Maasai efectuează o înmormântare a prădătorilor. Cu alte cuvinte, în cadrul ceremoniei, trupul neînsuflețit este acoperit cu sânge sau grăsime de vite și lăsat într-un tufiș, ca hrană pentru animalele sălbatice.

În mod ciudat pentru alți oameni, morții nu se îngroapă niciodată în Maasai, ci sunt lăsați în tufișe ca hrană pentru lei, gheparzi sau vulturi.