Polițistul care a ucis-o pe Raisa a recunoscut tot ce a greșit: „Să nu îl linșeze“

Polițistul care a ucis-o pe Raisa a recunoscut tot ce a greșit: „Să nu îl linșeze“

Polițistul care a ucis-o pe Raisa, fetita de 11 ani, pe o trecere de pietoni din Capitală a ajuns la Parchet pentru a fi audiat. Recent, s-a constatat că agentul, care era singur în autospecială, nu se afla sub influența băuturilor alcoolice și nici nu concumase droguri. În prezent, Constantin Popescu este cercetat, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă. Noile declarații făcute de acesta, în paragrafele următoare.

Noi declarații ale polițistului care a ucis-o pe Raisa

UPDATE: Polițistul care a ucis-o pe Raisa a recunoscut totul

Polițistul care a provocat accidentul de pe Bulevardul Laminorului, în urma căruia Raisa și-a pierdut viața, a recunoscut totul.

Omul legii a fost audiat de procurori în prezența avocatului familiei Raisei, care a declarat că polițistul era „înmărmurit“ în timp ce recunoștea că a condus cu viteză excesivă, dar şi că NU era în misiune la momentul accidentului.

Mai mult, agentul de poliție a mărturisit că a primit o geacă de la un coleg pentru a nu fi linşat de mulţime.

„A recunoscut că nu cunoştea procedura de resuscitare, primul ajutor, mai mult decât atât, şi informaţiile cu privire la condusul defensiv sunt ca în România, doar o birocraţie pentru că nici nu a ştiut să răspundă la întrebarea unde a făcut cursul de conducere defensivă. Pur şi simplu acest curs nu a existat nicăieri, doar în nişte scripte“, este declarația făcută de avocatul Cuculis.

După cum vă spuneam și aici, polițistul care a ucis-o pe Raisa pe o trecere de pietoni din București și a accidentat-o pe perietena fetiței de 11 ani, a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru a fi audiat. Procurorii l-au citat la ora 10:30, pentru a da noi declarații despre accidentul în care Raisa și-a pierdut viața.

Reamintim că, pe 13 februarie, Constantin Popescu a provocat un accident pe Bulevardul Laminorului, intrând cu mașina pe trecerea de pietoni, unde a lovit două fete în vârsta de 11 ani, una dintre ele decedând pe loc, după ce a fost târâtă 50 de metri, cealaltă fiind grav rănită.

Unul dintre martorii audiați în cazul tragediei care a șocat România susține că polițistul ar fi început să tremure și să plângă când a văzut că fetița nu mai mișcă.

Cu toate că Poliția Capitalei a transmis, în mod oficial, că mașina în care se afla agentul rula cu semnalele luminoase în funcțiune, surse judiciare spun că polițistul ar fi făcut manevra cu pricina după producerea accidentului.

Recent, omul legii a făcut o declarație în care nu spune, de fapt, mai nimic despre accidentul în care Raisa și-a pierdut viața. Bărbatul a transmis că nu este în stare să facă vreo declarație, având în vedere „starea emoțională“ în care se află.

„În acest moment nu pot să dau o declarație având în vedere starea emoțională în care mă aflu, urmând ca ulterior să mă prezint pentru a colabora cu organele judiciare“, a fost declarația dată de polițist.

Citește și: Averea pe care o are polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni. Și-a trecut salariul la secret

A ajuns la Parchet pentru audiere

Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, a comentat declarația făcută de agentul de poliție, spunând că:

„Declarația dată de catre polițistul ucigaș….nu există. În  două rânduri s-a încercat audierea și răspunsul este cel de sus. Rămân în continuare multe întrebări însă ele trebuiesc rezolvate rând pe rând. Permis, unde mergea si alte erori din dosar“.

O mărturie despre momentul în care polițistul a intrat cu mașina în cele două fete

Un bărbat, martor la accidentului mortal de pe Laminorului, dar și unul dintre cei care au sunat la 112, a vorbit despre momentul în care polițistul le-a accidentat pe cele două fetițe de 11 ani pe trecerea de pietoni. Mai mult, acesta i-a stat alături fetiței care a supraviețuit până la sosirea ambulanței.

„Când voiam să intru în curte, am întors din instinct capul și, pe trecerea de pietoni, le-am văzut pe cele două fete traversând normal. Câteva secunde mai târziu, am văzut mașina de poliție care le-a lovit. Pe una a ridicat-o în aer și a proiectat-o pe asfalt, însă înainte a mai mers cu ea aproximativ 50 de metri pe capotă.

Dacă se oprea din timp, fata ajungea pe asfalt, dar mașina nu a avut nicio intenție de frânare sau să evite impactul. Fetița care a fost cu un pas mai în spate față de cealaltă a căzut lângă trecerea de pietoni și avea piciorul rupt“, a declarat Mircea M., potrivit gândul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI