Polițistul care a lovit-o pe Raisa, declarații șocante la TV. De ce a atins-o cu piciorul, de fapt

Polițistul care a lovit-o pe Raisa, declarații șocante la TV. De ce a atins-o cu piciorul, de fapt
Ce a spus polițistul despre gestul făcut cu piciorul care a șocat martorii

Românii cer explicații urgente cu privire la tragedia în urma căreia un agent de poliție a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni, iar una și-a pierdut viața pe loc. S-a aflat ce a zis polițistul care a provocat accidentul, acesta explicând de ce a atins-o pe micuță cu piciorul.

Ce a explicat polițistul în fața anchetatorilor

O fetiță a decedat după ce a fost lovită cu mașina de către un polițist, iar cealaltă micuță a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Agentul de poliție a încercat să explice gestul pe care l-a făcut cu piciorul în fața anchetatorilor. Tragedia a șocat o țară întreagă.

Polițistul avea peste 80 km/h în momentul impactului, potrivit primelor măsurători. Aceasta a susținut că se afla în misiune, de aici și viteza pe care o avea atunci când era la volan. Girofarul era pornit, însă semnalele acustice nu se aflau în funcțiune. Fetițele nu au observat automobilul care circula cu viteză.

Micuțele s-au asigurat în stânga și în dreapta înainte de a pune piciorul pe trecerea de pieton, după cum s-a observat în imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă, potrivit Impact.ro. Una dintre micuțe a fost lovită și aruncată pe trotuar în urma impactului, fiind transportată, ulterior, la spital.

Ce s-a întâmplat în momentul accidentului

Cealaltă fetiță a fost luată pe capotă, iar polițistul a frânat brusc după aproximativ 50 de metri. Aceasta nu a supraviețuit în urma rănilor provocate de impact. Martorii au explicat că singurele cuvinte pe care le-a avut polițistul de spus au fost: „Pur și simplu am văzut-o pe capotă.”

Agentul de poliție se confruntă cu acuzații grave din partea matorilor, iar tragedia a lăsat în urmă foarte multă durere. La fața locului au ajuns două ambulanțe SMURD, dar și mai mulți colegi ai agentului de poliție. A fost deschisă o anchetă, urmând să se stabilească dacă polițistul se afla în misiune.

Cum a motivat polițistul gestul cu piciorul

De asemenea, agentul este acuzat de către martori că a sunat prima oară la Ambulanță, ci a folosit primul apel telefonic pentru a-i suna pe colegii săi. Polițistul s-ar fi dat jos de la volan, apoi ar fi mișcat-o pe micuță cu piciorul pentru a vedea dacă mai trăiește. Ulterior, el a mutat-o într-o parte.

Acesta nu a oferit vreo declarație în fața presei, însă Adina Anghelescu a explicat, la Antena 3, că polițistul a încercat să își motiveze gestul pe care l-a făcut cu piciorul. Agentul de poliție a susținut că nu își mai amintește cum a reacționat, fiind cuprins de o stare de șoc imediat după impact.

Agentul a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile și urmează să fie cercetat pentru ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă. Ancheta o să stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul în urma căruia o fetiță și-a pierdut viața pe loc.