Polițistul care a împins-o cu piciorul pe Raisa, analizat de psiholog. Dezvăluirea ireală despre gestul acesta te va înfiora

Polițistul care a împins-o cu piciorul pe Raisa, analizat de psiholog. Dezvăluirea ireală despre gestul acesta te va înfiora
Ce dezvăluire a fost făcută despre comportamentul polițistului care a împins-o pe Raisa

Raisa, fetița care și-a pierdut viața în urma impactului cu o mașină condusă de un agent de poliție, a fost împinsă de acesta cu piciorul. Gestul șocant i-a făcut pe foarte mulți români să ceară explicații. Comportamentul polițistului a fost analizat de către un psiholog.

Ce a spus un psiholog despre comportamentul pe care l-a avut polițistul care a cauzat tragedia

Un agent de poliție se deplasa cu o viteză mare în momentul în care a lovit două fetițe pe o trecere de pietoni. În urma impactului, una dintre micuțe și-a pierdut viața, iar cealaltă a fost transportată la spital. Rudele sunt devastate de durere, iar martorii aduc acuzații grave la adresa polițistului.

Mirela Zivari, psiholog, a discutat despre comportamentul lipsit de empatie pe care l-a avut agentul de poliție după ce le-a lovit pe cele două micuțe cu mașina. Raisa a fost luată pe capotă, iar polițistul a frânat brusc după aproximativ 50 de metri. Micuța a murit pe loc din cauza rănilor provocate.

„Noi oamenii putem să avem în situații surpriză o serie de reacție pe care să nu ni le controlăm foarte bine.

Însă de cele mai multe ori în fața morții oamenii au o atitudine emoțională mult mai puternică, ceea ce noi nu am văzut în imaginile surprinse la fața locului.

Cred că ne putem gândi la o structură în care orice tip de emoție ar fi doar în zona agresivității și a devalorizării totale a unei ființe, că vorbim despre un om, că vorbim despre un animal sau orice altceva.”, a explicat psihologul Mirela Zivari, potrivit Antena 3.

„Această tipologie care frizează patologicul”

Agentul de poliție s-ar fi dat jos de la volan după ce a fost produs accidentul, apoi ar fi mișcat-o pe Raisa cu piciorul pentru a vedea dacă aceasta mai este în viață. Polițistul a mutat-o pe fetiță, ulterior, într-o parte. Gestul făcut de acesta a stârnit revolta tuturor martorilor.

„Cred că testul psihologic pe care l-a susținut și sper să îl fi susținut să ne aducă mai multe date despre această tipologie care frizează patologicul.

Pentru că este greu și toți cei care am privit imaginile nu ne-am putut imagina că un om, indiferent că este polițist sau care o altă funcție, ar putea să verifice viața sau moartea unei ființe cu piciorul.

Este ceva care vedem doar în filmele în care vorbim despre criminali, vorbim despre oameni care au un sadism extrem, extrem de puternic.”, a explicat psihologul.

În urma accidentului, polițistul urmează să fie cercetat pentru ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, el fiind pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Ulterior, ancheta o să stabilească împrejurările în care a fost produs accidentul.