Poliția Română a făcut anunțul. Toți românii trebuie să afle ce pot păți

de: Ștefan R. Apostol
30 07. 2020

Infracționalitatea este una din marile probleme ale societății românești, fie acum, în pandemie, și s-au văzut destule cazuri, fie în general. Numărul victimelor infracțiunii de înșelăciune este în creștere, din păcate, cu toate că poliția a demarat campanii de conștientizare în masă.

Poliția Română trage încă odată semnale de alarmă

După cum s-a mai scris în presă, la nivelul României infracțiunile de înșelăciune sunt în creștere, pe fondul credulității unora, mai ales a persoanelor în etate și care nu sunt la curent cu ceea ce se întâmplă, fie din lipsa mijloacelor de informare, fie imposiblității de a se descurca cu noile tehnologii. Defapt, psihologii care au analizat comportamentele infracționale de acest tip, spun că exact pe aceste aspecte se bazează și cei care înfăptuiesc aceste fapte.

Poliția Română a făcut anunțul. Toți românii trebuie să afle ce pot păți

Astfel că, deja celebra, ”Metoda Accidentului” încă funcționează și face din ce în ce mai multe victime din rândurile persoanelor de o anumită vârstă. Poliția Română, la nivel național, a demarat campanii în mass-media și nu numai, de conștientizare a acestor aspecte infracționale, dar cu toate astea numărul este în creștere. Recent au reluat această campanie, legată de ”Metoda Accidentul”, și nu numai, prin care încearcă, încă odată, să tragă semnale de alarmă în rândul populației.

Toți românii trebuie să afle ce pot păți

Datele Poliției Române arată că cele mai multe victime se plâng de primirea unor apeluri din partea unor persoane, fie anonime, fie de pe așa-zisele numere de telefon ale victimelor unor accidente fictive. Poliția Română a încercat să vină cu un număr de sfaturi pentru potențialele victime ale acestor genuri de infracțiuni. Pe pagina oficială de facebook au postat următoarele sfaturi pentru populație.

„Reprezentanții poliției sau ai parchetului NU confiscă telefoanele mobile ale celor implicați în accidente rutiere. Dacă vă sună cineva care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenții către autorități sau sub orice alte motive, nu dați curs cererii și nu trimiteți bani, deoarece există riscul major să deveniți victima unei înșelăciuni! Încercați să apelați în cel mai scurt timp ruda la care face referire apelul, pentru a afla adevărul!”, se arată în postarea de pe Facebook a Poliției Române.