Poliția a descins într-o parcare LIDL România. Ce s-a întâmplat e de aplaudat

Poliția a descins într-o parcare LIDL România. Ce s-a întâmplat e de aplaudat
Poliția a descins în parcare la Lidl. Ce s-a întâmplat?

Românii trebuie să aibă mare grijă la acest detaliu! Poliția a descins într-o parcare a unul lanț celebru de supermarket-uri. Ce s-a întâmplat în locurile speciale pentru șoferi din dreptul Lidl? Mulți au aplaudat inițiativa autorităților.

Poliția a desins într-o parcare la Lidl România

Noua inițiativă a autorităților i-a bucurat pe mulți dintre români. O altă razie a polițiștilor i-a luat în vizor pe șoferii care parchează în locul special din dreptul Lidl România. Concret, câțiva conducători auto ocupă abuziv locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizablități sau căile de acces de l supermarket-uri, iar polițiștii au reacționat în privința celor de mai sus.

Zilele trecute, polițiștii din Păulești au verificat magazinul Lidl din Blejoi unde se întâmplă frecvent asta. În urma raziei, mai mulți conducători auto au fost văzuți parcând foarte aproape de intrarea în magazin din cauza ploii, iar cei din urmă au fost sancționați așa cum se cuvine.

Printre aceștia se afla și un șofer care și-a lăsat bolidul lipit de magazin, ignorând complet jaloanele puse de reprezentanții supermarket-ului tocmai pentru a fi evitate astfel de situații, arată observatorulph.ro.

Ce arată legea?

Amenzile pentru cei care parchează fără drept pe locurile rezervate special pentru persoanele cu handicap au crescut considerabil în anul 2020 precum arată legea: ”Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, a a anunțat Poliţia Română.

Sancțiunea includea amenda între 1.000 și 2.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport parcat necorespunzător. Constatările și aplicarea mustrării legale sunt făcute de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu astfel de atribuții.

  • Situație controversată în fața unui magazin

„Agenţii SGG Security continuă să semene jale în buzunarele constănţenilor, în parcările magazinelor LIDL din Constanţa! În cursul zilei de ieri, 22 octombrie, un şofer s-a trezit cu o “caracatiţă” pe o roată de la maşină, în parcarea de la LIDL din Tomis 3, motivul invocat de agenţii de pază în fiind acela că a parcat neregulamentar. În parbriz a fost lăsat şi anunţul că maşina va fi deblocată doar contracost – 100 de lei.

Firma este angajată de lanţul de magazine LIDL să disciplineze şoferii din parcările magazinelor cu pricina. Au existat şi poliţişti care au ridicat din umeri faţă de situaţie, precizând că “astea sunt regulile magazinului, este parcarea lor privată”, arată replicaonline.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI