Pod prăbușit în Gorj. A fost activat Codul Roșu de Intervenție. Câte victime sunt. VIDEO

Autor: Claudiu Surmei - 13:55, 18 apr. 2019
Pod prăbușit în Gorj

Un pod s-a prăbușit peste mai mulți muncitori, în județul Gorj. Autoritățile au activat Codul Roșu de Intervenție, după ce la numărul de urgență 112 s-a comunicat că sunt 7 victime. 2 persoane au fost rănite și transportate la spital.

UPDATE – Autoritățile au trasnmis bilanțul final al victimelor.

„Bilanțul intervenției: 4 victime

  • 2 persoane (un bărbăt și o femeie) au fost prinși de traversa căzută. Pompierii militari au intervenit pentru extragerea acestora.
  • 2 persoane (bărbați) au suferit leziuni minore în urma accidentului.

Dintre cele 4 persoane, femeia a suferit leziunile cele mai grave și urmează să fie preluată de elicopterul SMURD de pe stadionul din localitatea Stoina. Un bărbat va fi transportat la spitalul din Tg-Cărbunești, iar ceilalți doi bărbați la spitalul din Tg-Jiu”, a transmis IGSU.

Până în momentul transmiterii știrii, nu se cunosc cauzele prăbușirii podului din județul Gorj.

Autoritățile s-au mobilizat pentru salvarea victimelor, după apelul la 112.

Ce a spus IGSU despre podul prăbușit în Gorj

„În localitatea Stoina din județul Gorj, o traversă a unui pod în lucru s-a prăbușit, fiind rănite 2 persoane (ambele conștiente). Inițial, din primele informații furnizate de apelantul la 112, s-au comunicat 7 victime, sens în care a fost activat imediat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului.

După ajungerea pompierilor la fața locului s-a constatat că doar 2 persoane prezentau diferite leziuni, dar conștiente. După efectuarea recunoașterii de la fața locului, a fost dezactivat Planul Rosu de Intervenție, iar cele două victime vor fi preluate și transportate la spital.

La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale pentru descarcerare, 1 container multirisc destinat căutării-salvării de persoane, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD și 2 ambulanțe din cadrul SAJ Gorj”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.