Podul Grant intră în renovare. Cum e dat peste cap traficul din București

de: Claudiu Surmei
08 04. 2019

Podul Grant intră în renovare, începând de luni, 8 aprilie. Au trecut 12 ani de la ultimele reparații, iar Primăria Capitalei (PMB) demarează abia acum lucrările de reabilitare şi consolidare. Traficul rutier va fi închis, începând cu ora 11:00, pe sensul care urcă din Calea Griviţei spre Gara de Nord.

Municipalitatea anunță, prin intermediul unui comunicat, că lucrările la pasaj și indicatorii tehnico-economici au fost aprobați încă din luna septembrie a anului trecut, iar decizia de renovare a Podului Grant a fost luată în urma unei expertize tehnice care a dus la concluzia că starea tehnică a pasajului pune în pericol circulația celor care îl traversează.

Din păcate pentru șoferii care tranzitează Capitala prin această zonă, traficul rutier va fi închis pe breteaua intrată în renovare. Lucrările vor continua și în lunile care urmează la celelalte bretele ale pasajului.

Trafic rutier închis în zona Podului Grant

„Începând de luni, 08.04.2019, ora 11.00 se închide circulația pe breteaua F de urcare/coborâre dinspre Calea Griviței / spre Gara de Nord a Podului Grant (aferentă sensului de circulație Turda – Crângași). Circulația pe breteaua de acces va fi întreruptă până la finalizarea lucrărilor. Traficul pe Podul Grant nu va fi afectat.

Rute alternative:
– pentru urcarea pe pod pentru direcția Crângași se vor utiliza bretelele adiacente rampei Turda;
– pentru coborârea de pe Podul Grant pe Calea Griviței se vor utiliza pentru întoarcere bretelele aferente Căii Giulești.
Pe breteaua închisă, Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București va executa lucrări de frezare a sistemului rutier existent, de așternere a hidroizolației și înlocuire a elementelor de siguranță rutiera existente (parapeți metalici). Totodată, va fi realizată așternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor, iar ulterior vor fi realizate marcajele definitive”, se arată într-un comunicat emis de PMB.
Lucrările vor continua și la celelate bretele ale pasajului, iar restricțiile de trafic vor fi anunțate din timp. Ulterior va intra în renovare și pasajul denivelat superior, unde  va fi montat un parapet pietonal și unul de protecție, iar apoi va fi reabilitată și linia de tramvai. Până la finalizarea lucrărilor, traficul în zonă va fi dat peste cap, în condițiile în care se circulă oricum bară la bară la orele de vârf.