Planul secret de la Kremlin. Se pregătește retragerea lui Putin. Cine va fi următorul președinte al Rusiei

de: Bișinicu Andreea
14 01. 2023

Noi informații importante au apărut în presă, în ceea ce privește planul secret al lui Vladimir Putin. Conform fostului redactor de discursuri al președintelui Rusiei, liderul de la Kremlin s-ar pregăti de retragere, alegându-și succesorul.

Vladimir Putin se retrage din funcția de președinte al Rusiei?

În fața presiunii tot mai mari privind contextul invaziei sale asupra Ucrainei, Vladimir Putin va încerca să negocieze pentru el însuși o pensionare pașnică, prezice fostul său redactor de discursuri Abbas Gallyamov.

Potrivit informațiilor apărute în publicația Daily Star, fostul redactor de discursuri al lui Vladimir Putin ar fi declarat că liderul de la Kremlin s-ar pregăti de retragere și s-ar concentra pe alegerea unui candidat perfect, care să-l poată succeda în funcția de președinte al Rusiei.

Abbas Gallyamov, care a lucrat pentru liderul rus între 2000 și 2010, este de părere că șeful de stat rus va preda postul de conducere unui succesor ales cu grijă înainte de a se retrage în celebrul său palat de la Marea Neagră.

Controversata vilă a lui Putin se întinde pe 16 etaje în subteran și include o sală de dans dedicată pentru divertismentul liderului de stat.

Gallyamov a declarat pentru canalul YouTube Khodorkovsky Live că există mari șanse ca Vladimir Putin să nu candideze la alegerile din 2024 și, în schimb, să căute să renunțe la putere în favoarea unui succesor tehnocrat care ar putea negocia încheierea războiului cu Ucraina și Occidentul.

Mercenarii s-ar putea întoarce împotriva lui Putin

Anturajul lui Vladimir Putin nu l-ar mai vedea ca pe un „garant al stabilității” și ar fi alarmați de ascensiunea lui Evgheni Prigojin, șeful armatei de mercenari Wagner.

Aceasta reprezintă o grupare extrem de puternică și loială Kremlinului, despre care specialiștii spun că s-ar putea întoarce împotriva unei elite văzute că eșuează în război.

„Cei mai puternici oameni de la Kremlin se uită la Prigojin și încetează să-l mai vadă pe Putin ca garant al stabilității lor. Întregul aparat stă îngrozit, uitându-se la Prigojin și fiind speriat că forțele sale vor veni după ei.

Ei se tem personal de barosul lui, pedeapsa extrajudiciară aplicată soldaților săi condamnați la închisoare care refuză să lupte sau caută să dezerteze în Ucraina.”, a declarat fostul redactor de discursuri al lui Putin.